7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Engelli öğrencilere diş taraması

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, "Koruyucu Sağlık Hizmetleri Projesi' çerçevesinde zihinsel engellilere yönelik eğitim veren okullarda, ağız ve diş sağlığı seminerleri ile diş taramaları gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü, “Koruyucu Sağlık Hizmetleri Projesi” kapsamında, Sakarya'da bulunan öğretilebilir zihinsel engelliler okullarında ağız ve diş sağlığı seminerleri ile diş taramaları gerçekleştiriyor. Toplam 3 tane olan Öğretilebilir Zihinsel Engelliler Okulları'nda toplam 150 öğrenciye yönelik yapılacak seminerlerin ilki, Kanada Eğitim Uygulama Okulu'nda gerçekleştirildi. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı boyunca yapılacak olan seminerlerde, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgi verilecek. Seminerlerin ardından ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecek öğrencilere, diş macunu ve fırça hediye edilecek.

Proje ile ilgili açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, Koruyucu Diş Hekimliği Projesi ile diş tedavilerini yaptırmakta zorlanan engellilerin maddi ve manevi anlamda yaşadıkları sıkıntılarının giderileceğini söyledi. Yüce, “Ülkemizde 8,5 milyona yakın engelli birey bulunuyor. Engelli çocuklarımızın karşılaştıkları beslenme ve psikolojik sorunlar ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu sorunların yanı sıra diş hekimine gitmede zorlanan bu çocuklarımız ağız ve diş sağlıklarını yeterince koruyamıyorlar. Koruyucu diş hekimliği projesi ile diş doktorlarını engelli çocuklarımızın ayağına götürüyor, muayene ediyor ve diş sağlığı konusunda bilgilendiriyoruz. Bu projeyle engelli çocuklarımızın diş tedavisi konusunda yaşadıkları maddi ve manevi tüm sıkıntılarını en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DİŞ TARAMASINDAN GEÇİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 14:58:03
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 10:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?