3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Erenler'de gergin gece

SAKARYA'DA GERGİN GECE

Sakarya'nın Erenler İlçesinde 7 kişinin yaralandığı olay sonrası güvenlik gerekçesiyle boşaltılan evi roman vatandaşların yakmak istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre olay Erenler İlçesi Küpçüler mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Muammer Keçeci ve ailesinin roman vatandaşlar ile arasında başlayan gerginlik devam etti. Roman vatandaşlardan 7 ve Keçeci ailesinden 1 kişi olmak üzere 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay sonrasında Keçeci ailesi ve akrabaları güvenlik gerekçesiyle polis tarafından tahliye edilmişti. Tahliye edilerek boşaltılan evin Roman vatandaşlar tarafından yakılmak istenmesi üzerine yeniden gerginlik yaşandı. Yangına

roman vatandaşların taşlı saldırısına rağmen müdahale eden itfaiye yangını söndürdü. Polisin Roman vatandaşlara müdahalesi sonucu taşlı sopalı çatışma çıktı. Polis havaya ateş ederek Romanları evlerini soktu.

Bu arada Roman vatandaşların evi ateşe vermesi üzerine mahalle halkı ayaklandı. Roman vatandaşlar ile mahalle halkı arasında çıkan kavga sonucu Necati Çelik (50) isimli şahıs başına aldığı taş darbesiyle yaralandı. Yaralı şahsa ilk müdahale olay yerinde vatandaşlar tarafından yapıldı. Bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Yaralı olay yerine gelen ambulansla kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaralanma olayının ardından vatandaşlar Roman vatandaşların bulunduğu sokağın girişinde toplandı. Çevik Kuvvet mahallenin girişinde barikat kurdu. Bazı vatandaşların barikatlara doğru yürümek istemesi üzerine arbede çıktı. Yaşanan kısa süreli arbede Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve mahallenin ileri gelenlerinin araya girmesi ile önlendi. Öfkeli vatandaşları sakinleştiren Emniyet Müdürü Bilkay ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere Artvin Yusufeliler Derneğine geçti.

Vatandaşlar Müdür Bilkay'a roman vatandaşların çocuklarına tacizde bulunduklarını, evlerini taşladıklarını ve sürekli rahatsız ettiklerini söylediler. Vatandaşları Belediye Başkanı Öztürk ile birlikte dinleyen Bilkay, mahallede gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını ve tedbirlerin arttırılacağını, polis olarak her türlü önlemlerin alınacağı sözünü verdi. Olayların yatıştırılmasının ardından Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ta mahalleye gelerek vatandaşları dinledi. Vali Atak, sorunların bir an önce çözüleceğini, suçluların cezalandırılacağını kaydetti.

Başkan Öztürk'te Roman vatandaşların kendilerine büyük sıkıntılar çıkardığını, bir an önce kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini söyledi. Vali Atak gazetecilere yaptığı açıklamada, Roman vatandaşların bir evi taşlayarak yakmaya çalıştıklarını belirterek, "Daha sonra itfaiye aracını taşlamışlar. Vatandaşlarımızın Roman vatandaşlardan şikayetleri var. Bunları bakıp inceleyeceğiz. Burada önlemleri artıracağız. Gece devriye sayısını sıklaştıracağız" dedi. Mahalle halkının sakinleştirilmesinin ardından

Vali, Atak ve beraberindekiler mahalleden ayrılırken, vatandaşlar evlerine döndü.

SAKARYA'DA GERGİN GECE
SAKARYA'DA GERGİN GECE
SAKARYA'DA GERGİN GECE
SAKARYA'DA GERGİN GECE
SAKARYA'DA GERGİN GECE
SAKARYA'DA GERGİN GECE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2010 Pazar 00:51:05
Güncelleme :2 Mayıs 2010 Pazar 15:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?