3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Erenler'de okula çirkin saldırı!

SAKARYA'DA OKULA ÇİRKİN SALDIRI

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki Alancuma İlköğretim Okulu'na gelen kimliği belirsiz kişiler, Türk bayrağını indirdikten sonra Atatürk büstü ile okulun duvarlarına çirkin yazılar yazdı.

Edinilen bilgiye göre olay, Erenler ilçesi Alancuma Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre mahallede prefabrike olarak faaliyet gösteren Alancuma İlköğretim Okulu'na gece gelen kimliği belirsiz kişiler, önce direkteki Türk bayrağını indirdi. Bayrağın ardından okulun önünde bulunan Atatürk büstü ile okulun camları ve duvarlarına okul müdürü aleyhine küfürlü sözler yazan kişiler, daha sonra kaçtı. Vatandaşların ihbar etmesi üzerine jandarma ekipleri okula gelerek inceleme yaptı. Büst ve duvarlardaki

yazılar silinirken, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevli müfettişler okula gönderildi. Jandarma olayla ilgili araştırmalara başlarken, olayı haber alan Sakarya Valisi Hüseyin Atak da okula gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Atak, Okul Müdürü Nergis Yücekaya'dan olayla ilgili bilgi aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Atak, saldırıdan dolayı üzgün olduklarını, jandarmanın olayla ilgili araştırmalarını sürdürdüğünü söyledi. Vali Atak, "Gece kendini bilmez bir veya birkaç kişi okulun birtakım yerlerine gördüğünüz gibi okul idaresine yönelik yazılar yazılmış. Jandarma olaya müdahale etti. Soruşturma devam ediyor. En kısa zamanda bunu yazanları yakalamaya çalışacağız. Atatürk büstüne bir iki zarar

vermişler. Onu giderdik. Gözaltı şu anda yok. Çalışmalar devam ediyor. Soruşturma devam ediyor. Devletimizin kurucusu Atatürk büstüne yönelik ve öğretmenimize yönelik böyle bir olay olmasından son derece üzgünüz. Umarım en kısa zamanda faili yakalanır" dedi.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Derya Güray da okulda çeşitli olaylar olduğunu anlattı. Güray, "Gece jandarmanın geldiğini gördük. Biz okula girdik. Okulda çirkin yazılar yazılıydı müdürümüz hakkında. Daha sonra jandarma olaya müdahale etti. Yazılar silindi kapatıldı. Jandarma olayı araştırıyor. Kimin yaptığı belli değil. Okulda birçok sorunlar oluyor. Neden olduğu belli değil. Bir veya 3 kişinin üzerine atılacak bir olay değil. Çok çeşitli olaylar oluyor okulda. Gözaltı yok.

Kişiler belirsiz" diye konuştu.

Olayla ilgili Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı çok yönlü olarak soruşturma başlattı.

SAKARYA'DA OKULA ÇİRKİN SALDIRI
SAKARYA'DA OKULA ÇİRKİN SALDIRI
SAKARYA'DA OKULA ÇİRKİN SALDIRI
SAKARYA'DA OKULA ÇİRKİN SALDIRI
SAKARYA'DA OKULA ÇİRKİN SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 12:30:04
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 19:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?