6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Eski belediye başkanına hapis cezası

Sakarya'nın Taraklı ilçesi eski belediye başkanı Halil Aydın, “görevi kötüye kullanmak ve görevi ihmal” suçlarından 2 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Taraklı'da belediye başkanlığı yaptığı 2000-2004 yılları arasında, Halil Aydın hakkında, görevi kötüye kullanmak ve görevi ihmal suçlarından açılan ve dosyası Yargıtaydan yerel mahkemeye gönderilen dava, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görüldü.

Duruşmada kararı okuyan mahkeme heyeti, eski belediye başkanı Aydın'ı, ”belediyeye ait benzin istasyonunun işletmesini, usule aykırı biçimde kardeşinin ortağı bulunduğu şirkete vererek görevini kötüye kullanmak, eşine ve kardeşine ait süt mandırasının atıklarının Göynük Çayı'na boşaltılmasına göz yummak ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan izin almadan, belediyeye ait tarihi binanın önüne şelale ve restorasyon yaparak görevi kötüye kullanmak” suçlarından, toplam 2 yıl 5 ay hapis, 288 para cezası ile 6 ay 15 gün süreyle memuriyetten mahrumiyet cezasına çarptırdı.

Duruşmada, dönemin belediye başkan yardımcısı Selahattin Koç ile tahakkuk memuru Özcan Koylan, görevi kötüye kullanmaktan 11 ay 20 gün hapis, 88 YTL para ve 2 ay 27 gün memuriyetten mahrumiyet cezasına, muhasebeci vekili Ayşe Doğu, encümen üyeleri Vehbi Tezel ve Şakir Uslu da görevi kötüye kullanmaktan 1 yıl 9 ay 20 hapis ile 163 YTL para cezası ve 4 ay 42 gün memuriyetten mahrumiyet cezalarına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, 5 sanığın iyi hallerini göz önünde bulundurarak cezalarını erteledi.
a.a
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 17:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?