3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Eski köye yeni adet getirin!

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU SAKARYA'DA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirterek, Türkiye'de 5 milyon 600 bin işsiz bulunduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Liderlik ve Girişimcilik" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün okuduğu ve Türkiye'de tek kalite belgesi alan üniversitenin Sakarya Üniversitesi olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen nükleer enerji ile çalışan Saguar isimli aracın üretilmesinde büyük çaba gösteren öğrencileri kutladı.

Üniversitelerde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Hisarcıkoğlu, "En heyecanlı olduğum ve mutlu olduğum yer üniversitelerdir. Ben sizlerin gözlerine baktıkça büyük heyecan görüyorum. Sizler bize geleceği gösteriyorsunuz. Bu ülke sizlerle lider bir ülke konumuna gelecektir. Üniversiteler bilginin en iyi öğretildiği kurumlardır. Devir teknoloji devri. Her şey parmağınız ucunda. Bilgi kadar zenginlik, cehalet kadar yoksulluk yoktur. Sürekli çalışın icatlar yapın. Yaptığınız icatları pazarlayın. İlk siz yapın pazarlamada söz sahibi olun. Hedefimiz dünya. Bunda sınır yok" dedi.

Öğrencilere girişimcilik noktasında tecrübelerini anlatan Hisarcıklıoğlu, öğrencileri her zaman adaletin yanında yer almaya çağırdı. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir Türkiye'nin dünyaya hükmedebileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki dönemde inşallah sizler Türkiye'nin geleceğinde muhakkak roller alacaksınız. Ama dünyadaki, Türkiye'deki adaletsizliklere katkı sağlamayın. İşin en önemli başarı noktalarından bir tanesi bu. Gandi diyor ki, 'Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni

takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal daha iyi.' Onun için de kesinlikle bir şey çok önemli. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir Türkiye istiyoruz biz. Güçlü, haklı değildir. Ülkemizi haklının güçlü olduğu bir Türkiye'ye getirmemiz lazım. Biz bunu başaramadık ama siz başaracaksınız. Eğer bunu başarırsanız işte o zaman Türkiye dünyada lider bir noktaya gelecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

"Türkiye'de 5 milyon 600 bin kişi işsiz. Resmi nüfusun yarısı. Yani nüfusu 28 yaş üstü olarak düşünürsek, 36 milyon kişi baz alındığında her 6 kişiden biri işsiz. Biri mutsuzken, sizlerin ve bizlerin yüzünün gülmesi mümkün değil. Bunun yolu iş. İş artık devlet kapısında değil, özel sektör kapısında. Her yıl 700 bin kişi daha bu rakamlara ilave oluyor. Bu sorununun çözümü ülkede girişimciliği arttırmak. Yeni iş sahaları açmak. Genç kızlarımızın ve kadınlarımızın da iş sahalarına katılmaları için çalışmalarımız var."

Hisarcıklıoğlu, başarılı bir iş adamı olmasında iş hayatında bazı ilkeler edinmesine bağlayarak, "Bunlardan biri eskiden söylerlerdi. işten artmaz, dişten artar. Ben inanmazdım. İş hayatına girince gördüm. Kazandığından fazla harcıyorsan, hiç bir zaman ileri gidemezsin. Zengin olmak istiyorsan, harcaman gelirinden az olmalı. İşin hilesi dürüstlüktür. İyi bir idareci olmak için, önce kontrol sonra itimat. Hafızaya güvenen yanılır. İşten taviz verme. Hayal edin. Hedefi belirleyin. Çok çalışmak. Birlikte takım kültürü içinde çalışmak" şeklinde konuştu.

Öğrencilere önemli mesajlar veren Hisarcıklıoğlu, "Yetişirken icat çıkarın. Eskiler icat çıkarmayın derdi. Şimdi tam tersi. İcat çıkaramazsan, para kazanamazsın. İcat yapmak için paraya ihtiyaç yok. 0 TL ile zengin olabilirsin. Örnek facebook, şimdi twitter, sonra başka bir şey. Bunlar hepsi oluyor. Çevremizde çok örnekler var. Hiç korkmayın. Hedefinizi büyük tutun. Eski köye yeni adet getirin" diye konuştu.

Yaptığı esprilerle öğrencileri güldüren Hisarcıklıoğlu, "Ne iş yaparsanız yapın. İşinizde inamasyon yapın. Kimse anlamıyor. Bu yenilikçilik demek. Biz de güzel bir örnek bulduk. Eskiden simidi tabladan alırken, bugün saraydan alıyorsunuz. Simidin değeri arttı. Ne iş yaparsanız yapın, yeniklerle yapın. Bedava para kazanın. Ne yaparsanız yapın işinizi markalı yapın" dedi.

Konferansın sonunda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman günü anısına Hisarcıklıoğlu'na plaket verdi.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU SAKARYA'DA
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU SAKARYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 19:20:01
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 23:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?