5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Esrarengiz hasta

Fransa'da NATO üssünde anestezi uzmanı olarak görev yaptığını söyleyen ve 2003 yılında Türkiye'ye geldiğini belirten mide kanseri hastası Avusturyalı Marcel Schafer Wein Schenk, o tarihten beri çeşitli hastanelerin acil servislerinde yatarak tedavi görüyor. 

Son olarak Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne yatan Schenk'in tüm kimliklerini çaldırdığını ileri sürmesi ve çelişkili ifadeler vermesi nedeniyle hastane yetkilileri şahsın kimliği üzerinde araştırma yapıyor. Adının Marcel Schafer Wein Schenk olduğunu belirten şahıs, Türk anne ve babası tarafından Avusturyalı bir aileye evlatlık olarak verildiğini ve NATO'da anestezi uzmanı olarak görev yaptığını iddia etti. Kimliklerini ve parasını çaldırdığını söyleyen Schenk, Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nin dahiliye servisine yatırılarak tedavi altına alındı. 

2003 yılında Türkiye'ye geldiğini ifade eden Schenk, "Avusturya'da tedavim bittikten sonra Türkiye'ye geldim. Ancak ağzımdan kan gelince İstanbul'da bir hastanede tedavi altına alındım. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji bölümünde tedavi oldum. Mide kanseri olduğum yönünde rapor aldım. Sonra Sakarya'ya geldim" dedi. 

Hastane yönetimi, Schenk'in verdiği bilgileri araştırırken Avusturyalının 2003 yılından beri İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bolu'da çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü belirledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 14:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?