3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Et ve Balık Kurumu'nda olay

ET VE BALIK KURUMUNDA TARTIŞMA

Sakarya'da, ithal hayvanların geldiğini duyarak kombina bahçesine girmeye çalışan besicilerle kombina görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Macaristan'dan ithal edilen 88 adet hayvanın geldiğini duyan besiciler, Erenler ilçesinde bulunan Et ve Balık Kurumu Sakarya Kombinasına geldi. Duruma tepki gösteren besiciler kombina bahçesine girmeye çalışınca görevlilerle tartıştı. Tartışma sırasında besicilerden biri sinir krizi geçirdi. Arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan besici hastaneye gönderildi. Yaşanan gerginliğin ardından görevliler polis çağırdı. Polis ekipleri tarafından besiciler kombina bahçesinden çıkarıldı. Duruma tepki

gösteren besiciler, ithal hayvanların gelmesi ile hayvanlarının ellerinde kaldığını ve borçlarını ödeyemediklerini söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e seslenen üreticiler, ithal hayvan alımlarının durdurulması gerektiğini ifade ettiler.

Besiciler açıklamalarında, Bakan'ın getirmeyeceğiz diye söz verdiğini belirterek "Bugün görüyoruz bu hayvanlar geliyor. Biz ve bu işten geçimini sağlayan arkadaşlarımız zarar ediyor. Bunlar söylendiği gibi 12-13 aylık hayvan. Kısırlaştırılmış hormonlu hayvanlar. Biz bir an önce bu alımların durdurulmasını istiyoruz" dediler.

Tüm bunlar yaşanırken, kombinaya getirilen ithal hayvanlar görevliler tarafından tek tek kontrol edildikten sonra kesim için kombina içine götürüldü. Yaşanan gerginliğin ardından kurum binası girişinde polis ekipleri konuşlandırılarak bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

ET VE BALIK KURUMUNDA TARTIŞMA
ET VE BALIK KURUMUNDA TARTIŞMA
ET VE BALIK KURUMUNDA TARTIŞMA
ET VE BALIK KURUMUNDA TARTIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 15:08:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 18:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?