5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Ev yangını: 1 ölü

Adapazarı'nda sabah saatlerinde elektrik sobasından çıktığı belirlenen yangında, 15 yaşındaki özürlü genç kız Sinem Koz yanarak hayatını kaybetti. 

Tığcılar Mahallesi Duyar Sokak'ta sabah saatlerinde meydana gelen olayda, anne Ziynet Koz, özürlü olan iki çocuğundan 10 yaşındaki kızı Şima'yı okula götürmek için evden çıkınca, bedensel ve zihinsel özürlü 15 yaşındaki kızı Sinem Koz evde yalnız kaldı. Evde bir süre sonra elektrik sobasından yangın çıktı. Yürüyemediği için yangından kaçamayan Sinem Koz, konuşamadığı için de bağırarak yardım isteyemedi. Komşuların haber vermesiyle olay yerine gelen Adapazarı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, kısa sürede tüm evi saran yangına müdahalede bulundu. Vatandaşların evde özürlü bir çocuk bulunduğunu söylemeleri üzerine içeri giren itfaiye ekipleri, Sinem Koz'un cansız bedeni ile karşılaştı. 

Söndürme çalışmaları devam ederken eve gelen anne Ziynet Koz, kızının öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçirdi. Ziynet Koz, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberi alır almaz eve gelen baba İsmail Koz da, polisler tarafından güçlükle teselli edildi. 

Yangının söndürülmesinin ardından özürlü Sinem Koz'un cesedi otopsi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 16:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?