7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Evde bakım hizmeti başladı

(ÖZEL) SAKARYA'DA EVDE BAKIM HİZMETİ BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Evde Bakım Hizmeti" Sakarya genelinde başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Evde Bakım Hizmeti" için Sakarya'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastaneler bünyesinde mobil ekipler oluşturuldu. Her biri yeni donatılan araçlarda 1 doktor, 1 sağlık memuru, 1 hemşire ve 1 şoför görevlendirildi.

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan mobil ekip, bir süre önce yakalandığı bağırsak kanseri hastalığı neticesinde hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Adapazarı Örentepe köyündeki evinde yaşayan 86 yaşındaki Nezihe Akçay'ı evinde ziyaret etti. Mobil ekipte görevli doktor Kemal Şen, evinde tedavi gören Nezihe Nine ile yakından ilgilenerek evinde tedavisini gerçekleştirdi. Serumlara ve ilaçlara bağlı olarak yaşayan Nezihe ninenin tansiyon ve nabzını ölçen doktor Şen hastanın

yakınlarına da hasta bakımı ile ilgili bilgiler verdi.

Doktor Kemal Şen uygulamanın bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen, tedavisi evlerinde devam eden hastalar açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Hasta yakınları da Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamanın yerinde ve çok yararlı bir uygulama olduğunu ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.

Uygulama ilgili bilgi veren Sakarya İl Sağlık Müdürü Doktor Hasan Bektaş, "Evde de hastalarımızın yanındayız. Bize ulaşamayan hastalara biz ulaşıyoruz. Bu hizmet, evlerinde yatalak olan, hastanelere gelmesinde ulaşımda sıkıntılar yaşanan hastaları, bulundukları evlerinde ziyaret ederek teşhis ve tedavisini sağlamak, sağlık hizmetini hastanın ayağına getirmek amacıyla kurulmuş bir sistem. Özellikle yatalak hasta olup evde sağlık hizmeti alması gerekenlere bu hizmeti götürmeyi planlıyoruz" dedi.

Evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen hastaların öncelikli olarak bağlı oldukları Aile Hekimi'ne başvurmaları gerektiğini belirten Bektaş, "Ev ortamında gerçekleştirilmesi mümkün olamayan tomografi çekimi vs gibi işlemler için hastanın hasta nakil aracı ile evinden alınarak hastaneye götürülüp tekrar evine getirilmesi işlemleri de evde sağlık hizmetleri kapsamında değerlendirilmektedir. Evde Sağlık Hizmetleri'nden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle bağlı oldukları Aile Hekimi'ne müracaat

etmeleri gerekiyor. Daha sonra hastanelerin Evde Sağlık Hizmet Birimleri'ne, Toplum Sağlığı Merkezleri'ne ve Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nin 444 38 33 numaralı telefonuna doğrudan müracaat edilebilmektedir. Evde Sağlık Hizmetleri Uygulama Talimatı, Aylık Hasta Bildirim Formu, Hasta Değerlendirme Formu, Evde Sağlık Hizmetleri Başvuru Formu gibi formları dolduran vatandaşlarımız bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilmektedir" diye konuştu.

Öte yandan Sakarya'da il genelinde Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi, Yenikent Devlet Hastanesi, Doğumevi Hastanesi, Akyazı, Hendek, Geyve, Karasu Devlet Hastaneleri ve mobil olmak üzere toplam 8 noktada oluşturulan mobil ekiplerde 8 doktor, 8 hemşire, 8 sağlık memuru ve 8 şoförle birlikte 40 personel ile hizmet veriyor.

(ÖZEL) SAKARYA'DA EVDE BAKIM HİZMETİ BAŞLADI
(ÖZEL) SAKARYA'DA EVDE BAKIM HİZMETİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 09:22:03
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 20:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?