6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Facia ucuz atlatıldı

İstanbul'dan Ankara'ya gitmekte olan Başkent Ekspresi'nin, Adapazarı Yukarı Kirazca Köyü'nde bir hemzemin geçitte kamyona çarpması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı. 

Alınan bilgilere göre, İstanbul'dan Ankara'ya gitmekte olan 11002 sefer sayılı, makinist Ali Erdoğan ile yardımcı makinist Mehmet Eskiyazıcı idaresindeki Başkent Ekspresi, Adapazarı Yukarı Kirazca Köyü'nde sesli ve ışıklı uyarı sistemi bulunmasına rağmen, kontrolsüzce hemzemin geçitten geçmeye çalışan Kamil Koç (33) idaresindeki 54 LU 885 plakalı kamyona çarptı. 

Çarpışmanın etkisiyle kamyon, trenin önünde yaklaşık 50 metre sürüklenerek parçalandı. Elektrik direklerinin devrildiği ve lokomotifin de raydan çıktığı kazada, kamyon sürücüsü Kamil Koç ağır, makinistler Ali Erdoğan ile Mehmet Eskiyazıcı ve trenin lokanta kısmında çalışan 2 kişi de hafif şekilde yaralandı. Kamyon sürücü, Toyota-Sa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer yaralıların tedavisi olay yerinde yapıldı. Trende bulunan 231 yolcu ise büyük korku yaşadı. Can kaybının yaşanmadığı kaza sonrasında ise yolculardan 67'si Eskişehir, 164'ü ise Ankara'ya, otobüslerle gönderildi. 

Sakarya Valisi Nuri Okutan da olay yerine giderek, kazayla hakkında bilgi aldı. Okutan, faciadan dönüldüğünü söyleyerek, yolun açılması için İstanbul'dan gelecek bir makine ile ekibi beklediklerini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 15:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep karaman IP: 88.242.75.xxx Tarih : 18.11.2006 12:48:39
cok yanlış işler yapıyorlar birazdikkatli olmaları gerekiyorlar insan oglu akıllıdır yapmayın arkadaslar ya