5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Ferizli Hesap Veriyor' toplantıları

Sakarya'nın Ferizli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyirn Kaşkaş, "Ferizli Hesap Veriyor" toplantıları çerçevesinde, son olarak bayanlarla biraraya geldi. 

Belediye hizmet binasında gerçekleşen toplantıda Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, göreve geldikleri üç yıl içerisinde ilçede bayanlara yönelik gerçekleştirdikleri hizmet ve çalışmaları değerlendirip belediyenin mali yapısı hakkında bilgi verdi. 

Başkan Kaşkaş, ülke nüfusunun olduğu gibi ilçe nüfusunun da yarısının bayanlardan oluştuğunu, ancak buna rağmen bayanların siyasi, sosyal ve ekonomik alanda yeteri kadar temsil edilmediğini söyledi. Yerel yönetimlerin çalışmalarında, bayanların katılımının da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kaşkaş, bu nedenle belediye bünyesinde kadın meclisi oluşturduklarını belirterek, “Belediye bünyesinde oluşturduğumuz kadın meclisi üyeleri, belediyemizin sosyal belediyecilik ve eğitim çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadırlar. Kadın meclisi üyelerimiz bu çalışmalara katılarak demokratik yaşama da katkı sağlamaktadırlar" dedi. 

Belediyenin hizmet ve çalışmalarını, gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kaşkaş, bu nedenle önceliği eğitim ve kültür çalışmalarına verdiklerini belirtti. Kaşkaş, belediyenin hayırsever vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları sonucu, ilçe gençlerinin dünya standartlarında eğitim almalarını sağladıklarını kaydetti. Kaşkaş, kültür ve sosyal alanda gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu, ilçedeki gençlerin ve özellikle bayanların sosyalleşmesine katkı yaptıklarını belirtti.
 
Ülkede olduğu gibi ilçede de bayanların emeğinin doğrudan ekonomiye katılamadığını kaydeden Kaşkaş, ilçe ekonomisinin tarıma dayanması nedeniyle bayanların tarım iş gücünde çalışarak ilçe ekonomisine katkı yaptıklarını söyledi
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 16:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?