5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Ferizli'de halk yürüyüşü

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde düzenlenen Atatürk'ü anma ve halk yürüyüşü, kalabalık bir katılımla yapıldı. Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl 19 Mayıs'tan önceki hafta sonu yapılan 'Yurtta Birlik Dünyada Barış İçin Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü"ne yüzlerce vatandaş katıldı. 

Yürüyüşe Ferizli Kaymakamı Selda Özgüven, Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, DSP İlçe Başkanı Ali Tok, CHP İlçe Başkanı Fikret Kaptan, BBP İlçe Başkanı Kasım Genç, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Ünal, İlçe Müftüsü Halil Eriş, İlçe Emniyet Amiri Efdal Sinan, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Kemal Paşa Mahallesi'nden başlayıp İstiklal Mahallesi'nde son bulan yürüş sonrasında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Ünal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi genç nesillere Atatürk'ü ve O'nun düşünce sistemini aktarmak için her yıl geleneksel olarak 'Yurtta Birlik Dünyada Barış için Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü' düzenlediklerini söyledi. 

Çocuklarıyla birlikte yürüyüşe katılan Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş ise, “Her yıl binlerce Ferizlili Atatürk'ü anma ve O'nun düşünce sistemini yaşatmak, özellikle genç nesillere aktarmak için yürüyoruz. Kimsenin rejim değişir, Cumhuriyet gider diye endişesi olmasın. Asıl tehlike Atatürk'ü kendi siyasi çıkarlarına alet etmeye çalışan siyasilerdir. Halkımız sürekli olarak Atatürk'ümüze sahip çıkmaktadır. Atatürk bütün ulusumuzdur ve milletimizin yüreğinde sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 15:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?