3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Ferizli'de KKKA şüphesi

KIRIM KONGO HASTALIĞI ŞÜPHESİ

Sakarya'da bir kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Olay, Ferizli ilçesine bağlı Sinanoğlu beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, A.Ö. (37) Arifiye İlçesinden yakınlarını ziyarete geldi. Yakınları ile birlikte çimenler üzerinde oturan kadın iki gün sonra bir şeyin kendini ısırdığını fark etti.

Yakınları tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan evli ve dört çocuk annesi kadının doktorlar yaptıkları muayene sonrasında bir kene tarafından ısırıldığını belirledi. Küçük bir operasyonla kene kadının vücudundan çıkarılırken, kadın daha sonra evine gönderildi. Olaydan dört gün sonra kadın ateşlendi. Kadının ateşinin düşmediğini fark eden yakınları durumu 112 Hızır Acile bildirdi. Ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın burada doktorlar tarafından muayene edildi. Kadının kene tarafından ısırıldığını öğrenen ve ateşinin düşmediğini gören doktorlar hastaya Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesini koydu. Şüphe üzerine hastane alarma geçti. Kapıdaki güvenlik başta olmak üzere tüm hastane çalışanlarına koruyucu maske dağıtıldı. Daha önce koruyucu giysi olmadan kadını hastaneye getiren sağlık ekibi, özel tam donanımlı koruyucu giysilerini giydikten sonra hastalık şüphesi olan kadını ambulansa taşıdı. Hastalık şüphesi konulan kadın Korucuk'ta bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi İntaniye Bölümüne kaldırıldı. Hasta kadın burada özel bir odaya alınarak gerekli kan tahlillerine başlandı. Hasta kadının ateşinin düşmediği öğrenildi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş, bir kadının KKKA hastalığı şüphesi ile tedavi altına alındığını gerekli tahlillere başlandığı açıkladı. Hastanın kene tarafından ısırıldığını anlatan Bektaş, şöyle konuştu: "Hastanede kene çıkarılmış. Olaydan sonra ateşi yükselince yeniden bize başvurmuş. Gerekli tahlillere başladık. Hasta kliniğimizde. Yüksek ateşi var. Başka şikayetleri yok. Tahlil sonuçlarını bekliyoruz. Gerekli önlemleri aldık."

KIRIM KONGO HASTALIĞI ŞÜPHESİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 10:16:03
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 21:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?