5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Ferizli'de köylülere düve yardımı

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde köylülere düve dağıtıldı.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapmasında Değermencik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye 100 aileye 200 düve verildi. Tarım Bakanlığı'nın desteklediği proje ile hayvan sahipleri 2 yıl ödeme yapmayacaklar. 2 yılın sonunda ödemeler 5 yılda yapılacak şekilde düzenlenecek.

Sakarya valisi Hüseyin Atak, Sakarya'nın tarım ve sanayi şehri olduğunu ifade ederek, “Sakarya'da bulunan büyükbaş hayvan sayısı 130 bindir. Bu sayının sadece yüzde 30'u kültür ırkı. Hayvancılıktaki amacımız diğer yüzde 70'lik kısmıda kültür ırkı yapmaktır. Kültür ırkı hayvanlar yılda 5 ton süt verebilmektedir. Bu projenin toplam bedeli 770 ben YTL'dir Geri ödenmesi gereken bu para kooperatif üyelerimizden 2 yıl ödemesiz 5 yılda vadeli olarak tahsil edilecektir” dedi.

Sakarya'da hayvancılıkla ilgili olarak 24 proje uyguladıklarını söyleyen Tarım İl Müdürü Abdurruhman Çakar ise, “Hayvancılıkta ırk ıslahı yapılmalı. Yeni ırklar kültür ırklarına dönüştürülmeli. 2000 yılında 15 bin suni tohumlama yapılırken bu yıl 40 bin tohumlama yaptık. Hayvanlar sağlıksız ortamda bırakılmamalı. Süt sığıncılığında maliyetin yüzde 60'ını yem oluşturuyor. Sakarya'da 36 bin hektar alanda yem bitkisi üretiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından köylülere düveleri dağıtıldı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 13:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?