6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Ferizli'de toplu sözleşme sevinci

Ferizli'de, belediye ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.

Ferizli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 Nolu Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 Nolu Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Şar, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kontaj ve sendikanın işyeri baş temsilcisi İshak Turgut hazır bulundu.

Ferizli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi bir yıllık süreli ve 32 işçiyi kapsıyor. Toplu iş sözleşmesine göre Ferizli Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaşlarında yıllık kademeli olarak yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 17 arasında artış sağlandı.
Yapılan toplu iş sözleşmesi sonrası bir açıklama yapan Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, "İmzaladığımız bu toplu sözleşmeyle işçilerimizin mevcut imkanlarımızı zorlayarak, enflasyon oranları üzerinde yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 17 arası maaş artışı almalarını sağladık. Sendika kurumuna işçilerin özlük haklarının korunması, iş verimliliği ve kurumumuzda iş barışının sağlanması açısından büyük bir önem veriyoruz. Belediye-İş Sendikası ile imzaladığımız bu toplu sözleşme, maaş artışı dışında yakacak, izin, bayram ve gıda yardımıyla birlikte 60 iş günü ve 52 iş günü devlet ikramiyelerini kapsamaktadır. İşçilerimizin emeklerinin karşılığını alın terleri kurumadan vermeye çalışıyoruz. Yaptığımız toplu sözleşmenin belediyemiz ve işçilerimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ferizli Belediyesi ile imzaladıkları toplu sözleşmeden işçileri adına memnun olduklarını belirten Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Osman Şar da, "Sendika olarak Ferizli Belediyesi ile yaptığımız toplu sözleşmeden, her seferinde memnun olduk. Ferizli Belediyesi ile yaptığımız toplu sözleşme sonucu işçilerimize ülkemizdeki enflasyon oranının üzerinde bir maaş artışı sağladık. Sendikamız için önemli olan işçilerimizin ücretleri ve özlük haklarının günü gününe ödenmesi, müessesede iş barışının sağlanıp, iş verimliliğinin artmasıdır.

Sendika kurumuna ve işçilerin özlük haklarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı Ferizli Belediye Başkanı Kaşkaş'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 18:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?