5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Fil' hastası gencin dramı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, fil hastalığı nedeniyle bir ayağının ağırlığı 30 kiloya kadar ulaşan, bacağı kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan genç, yardım bekliyor.


Akyazı ilçesi Alaağaç köyünde yaşayan 29 yaşındaki Metin Sayılı, fil hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamadığını belirten Sayılı, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde 10 yıl önce tedavi olduğunu ve aradan geçen zaman içinde ayağının tekrar şiştiğini söyledi.

Fil hastalığına dünyada 25 milyon kişide rastlandığını kaydeden Sayılı, şunları söyledi:

“Fil hastalığı ile ilgili bugün için sonuçları çok başarılı ameliyat teknikleri henüz geliştirilemedi. İmkansızlıklar yüzünden tedavi olamadım. Ameliyat için Çapa'dan gün bekliyorum. Hastalık vücuduma sıçradı. Bu nedenle ayağımın kesilebileceğini söyledi doktorlar. Hayat benim için çekilmez oldu. Şişen ayağım 30 kilo oldu. Yürümekte güçlük çekiyorum. Çalışamıyorum. Maddi imkanımız yok. Bana annem ve babam bakıyor. Onların da durumu yok. Yeşil kartımız var. Ancak o da tüm tedavi giderlerimizi karşılamıyor. Çaresizim.”

Bacağındaki ağırlıktan kurtularak rahatça yürüyebilmeyi sabırsızlıkla beklediğini belirten Sayılı, tedavi masraflarının karşılanabilmesi için arkadaşlarının ilçede yardım gecesi düzenleyeceğini söyledi.
a.a
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 13:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?