5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Fırın denetimlerine tepki yağıyor

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan fırın denetimlerine tepki gösteren Türkiye Fırıncılar Federasyonu Gene Başkanı Halil İbrahim Balcı denetim yapan görevlilerin şov yaptığını iddia etti.

Adapazarı’nda önceki gün Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan fırın denetimlerinde fırınların sağlıksız üretim yaptığı şeklindeki haberler üzerine Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakarya Fırıncılar Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek eleştirilere cevap verdi. Balcı, "Adapazarı’nda 2 gün önce Tarım İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan denetimler sonucu fırınlarda sağlıksız üretim yapılıyor şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Fırınlarda denetim yapan görevliler görevlerini yapmak yerine adeta şov yapıyorlar. Sakarya’da toplam 130 fırın var 7 adet fırını gezerek denetim yapacaksınız. Diğer fırınlara uğramadan gördükleriniz karşısında Sakarya’da sağlıklı ekmek üretimi yapılmıyor diyeceksiniz. Bu şekilde bir denetim olmaz. İddia ediyorum Sakarya’daki tüm fırınlarda kamuoyunu tehdit edici bir şekilde sağlıksız üretim yapılması mümkün değildir" dedi.

Denetim yapılan sağlıksız üretime konu olan işletmenin bir fırın olmadığını ve pastane olduğunu söyleyen Balcı, "Orada poğaça ve tatlı imal ediliyor. Pastaneyi bir fırın gibi göstermek yanlıştır. Tarım Bakanlığı ile defalarca görüşmemize rağmen denetim yetkisi odamız elemanlarına bir türlü verilmedi. Odamız elemanlarının da Tarım Bakanlığı görevlileri ile birlikte denetim yapmasını bu denetimlere katılmasını istiyoruz. Bırakın Sakarya’daki fırınların sağlıksız üretim yapmasını tek bir fırında bile sağlıksız bir durum söz konusu olamaz. Burada olumsuz üretim yerler bundan ne kadar sorumlular ise denetim yapan görevlilere de onlar kadar bu olumsuzluklardan sorumludurlar" diye konuştu.

Balcı, 7 işletmeyi gezdikten sonra sağlıksız üretimi gören görevlinin ne yaptığını öğrenmek istediğini ifade ederek, "Görevliler bu işyerlerini hemen kapatması üretime son vermesi gerekir. Bu denetim tamamen şova yönelik bir denetimdir. Bakanlıkla görüşerek Sakarya’daki fırınların yeniden denetlenmesini talep edeceğim. Sakarya’daki fırınların hiçbirinde gizli kapaklı bir şey yoktur. Kamuoyunda yapılan haber hiçbir zaman gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

sakarya
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 16:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?