6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Gaffar Okan anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken, uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Gaffar Okkan, ölümünün 5. yılında, Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki mezarı başında törenle anıldı.

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde Hizbullah militanlarının kurduğu pusu sonrası şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan için Hendek'teki mezarı başında düzenlenen anma törenine, Sakarya Valisi Nuri Okutan, Diyarbakır eski Valisi Cemil Serhatlı, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek, Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Okkan'ın eşi Zerrin Okkan, oğlu Can ile çok sayıda polis ve vatandaş katıldı.

Anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, emniyet teşkilatına büyük hizmetler yapan Gaffar Okkan'ın terfilerin ve mertebelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaştığını ifade ederek, Okkan'ın vatanı ve milleti için canını vermekten kaçınmayan bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Diyarbakır eski Valisi Cemil Serhatlı ise, örnek bir kişiliğe sahip olan Gaffar Okkan ile birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu belirterek, devlete yaptığı hizmetlerin unutulmasının mümkün olamayacağını söyledi. Sakarya Valisi Nuri Okutan da, Türk milletinin acılarla yaşamaya alışkın bir millet olduğunu ifade ederek, "Terör örgütleri bize acı yaşatmak için amaçlarına ulaştılar. Biz millet olarak hep şehit verdik ve acılarla yaşamasını hep bildik, bilmeye devam ettik. Yıllardır büyük mücadeleler verdik. Biz her şeyi bağrımıza bastık. Bu acıyı da bağrımıza gömeriz. Bir Gaffar Okkan gider, bin Gaffar Okkan gelir. Geride 81 vali, emniyet müdürü, 200 binden fazla polis ve kamu görevlisi var. Onu saygıyla anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından tören, Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 17:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?