3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Gazetecilere darp!

İNTİHAR OLAYINDA GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI

Sakarya'da 2 işçinin yüksek gerilim hattındaki intihar girişimini takip eden 2 gazeteci, çok sayıda polis ve zabıtanın gözü önünde darp edildi.

Sakarya'nın Arifiye ilçesi Fatih Mahallesi'nde Recep Çam'a ait vagon onarım fabrikasında çalışan Cevdet Yıldız (48) adlı işçi, alacaklarının verilmesi için fabrikanın önünde bulunan yüksek gerilim hattına çıktı. Polis, alacaklarının ödenmemesi durumunda intihar edeceğini belirten Cevdet Yıldız'ı ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Rıdvan Din (48) isimli işçi de polisin bakışları arasında alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek yüksek gerilim hattına arkadaşının yanına çıktı. Polis uzun süre uğraşmasına

rağmen işçileri ikna edemedi. Olay yerine gelen akrabaları da 2 işçiyi yüksek gerilim hattından indiremedi. Olay yerinde ambulans ve itfaiye hazır bekletildi.

Bu arada, aynı fabrikada usta başı olarak çalıştığı öğrenilen Suat Yıldız, olay yerine gelerek yüksek gerilim hattına çıkan arkadaşlarına tepki gösterdi. "İnin aşağıya, döverim sizi" diye bağıran Yıldız, bu kez gazetecileri hedef aldı. Gazetecilerin çekim yapmasına sinirlenen Yıldız, Cihan Haber Ajansı muhabiri Duran Savaş'ın çenesine yumruk savurdu. Hızını alamayan saldırgan bu kez fotoğraf çekmeye çalışan İhlas Haber Ajansı muhabiri Metin Demir'in kulağına yumruk attı. Polis ise saldırıyı sadece

izlemekle yetindi. Acılar içerisinde kalan Demir ve diğer gazeteciler saldırganı durdurmayan polise tepki gösterdi. Gazetecilerin tepkisi üzerine Yıldız gözaltına alındı. Kulağından yaralanan Metin Demir darp raporu alarak saldırıya uğrayan diğer gazeteci Duran Savaş ile birlikte saldırgandan davacı oldu.

İntihar girişiminde bulunan işçiler ise yüksek gerilim hattında gazetecilerin darp edilmesini izledi. İşçiler, alacaklarının pazartesi günü ödenmesi sözünün verilmesi üzerine itfaiye merdiveniyle direkten indirildi. Cevdet Yılmaz isimli işçi ise yere indirildikten sonra fenalaştı. Yılmaz, ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İNTİHAR OLAYINDA GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI
İNTİHAR OLAYINDA GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI
İNTİHAR OLAYINDA GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI
İNTİHAR OLAYINDA GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI
İNTİHAR OLAYINDA GAZETECİLER SALDIRIYA UĞRADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 10:51:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 11:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?