5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Gecikseydi bacağı kesilecekti

Sakarya’da geçirdiği trafik kazası sonrası bacağı kangren olan yaralıya 30 Ağustos tarihine ameliyat günü verildi. Bir başka hastanede ameliyat edilen Ferhat Özer'in, 2 gün daha gecikilmesi halinde bacağının kesilebileceği belirtildi. Bacağı kurtulan Ferhat özer, kendisine 30 Ağustos'a ameliyat günü veren Sakarya Devlet Hastanesi doktoru hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

5 Mayıs 2007 tarihinde Pamukova İlçesi Hayrettin Köyü yakınlarında motosikletle giderken, bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan 29 yaşındaki Ferhat özer, 112 Acil Servis ambulansıyla Toyata-Sa Travmatoloji ve ilkyardım Hastanesi’nde kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağ ayağı diz üstü kemiğe kadar yarılan özer, ameliyata alınarak kanaması durduruldu. Daha sonra Yenikent Devlet Hastanesi’ne sevk edilen özer bir hafta boyunca burada tedavi oldu. Ayağındaki yaranın kangere dönüşmesi sonucu acilen ameliyata alınması gereken özer, Yenikent Devlet Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanının olmaması nedeniyle yeniden Toyota-Sa Travmatoloji ve ilkyardım Hastanesi’ne sevk edildi.

Nöbetçi Plastik Cerrahi uzmanı doktorun Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olması nedeniyle özer bu kez bu hastaneye sevk edildi. Sağ ayağında kangren oluşmaya başlaması nedeniyle acilen ameliyata alınması gereken özer’e, Devlet Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Uzmanı M.Ç. tarafından 30 Ağustos tarihine gün verildi. Bunun üzerine özer, yeniden Toyota-Sa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi giderek Plastik Cerrahi Uzmanı Doktor ümit Borataç’a kontrol oldu. Dr. Borataç özer’i acilen ameliyata alarak kangren olmaya başlayan bölgeyi temizledi. özer’in birkaç gün daha geç kalması halinde sağ ayağının kalçasından kesilebileceği bildirildi.

Ayağından olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Ferhat özer yaşadıklarını şöyle anlattı: “5 Mayıs tarihinde trafik kazası geçirdim. Toyata-Sa Hastanesi’nde beni ameliyat ettiler. Daha sonra Yenikent Devlet Hastanesi’ne sevk olarak bir hafta tedavi oldum. Hastanede Plastik Cerrahi Uzmanı olmadığı için beni yeniden Toyota-Sa Hastanesi’ne sevk ettiler. Oradan doktor olmadığı için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler. Doktor M.Ç. bana 30 Ağustos tarihine gün verdi. Biz yeniden Toyota-Sa Hastanesi’ne geldik. Burada doktor ümit Borataç ameliyat etti. iki gün daha geç kalsaydım ayağımdan olacaktım. Doktor M.Ç. hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım.” Baba Sabahattin özer de, oğlunun sakat kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirterek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Suçlanan doktor M.Ç. konuyla ilgili açıklama yapmazken, Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, konuya ilgili inceleme başlattığını, olayın bir yanlış anlamadan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 13:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?