3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Gencebay şarkıları SAÜ'de çınladı

SAÜ'DE ORHAN GENCEBAY ESERLERİ KONSERİ DÜZENLENDİ

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Mehmet Kürşat Türkay'ın hazırladığı "Türk Müziğinde Orhan Gencebay Eserleri Konseri" büyük ilgi gördü.

Konserde Öğretim Görevlisi Cengiz Atlan ve Konservatuvar öğrencilerinin sazları eşliğinde, başta Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Mezunu ve Yüksek Lisans Öğrencisi Hakan Ünal olmak üzere konservatuvar öğrencileri 9 eser seslendirdi. Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Türker Eroğlu ise "Akşam Güneşi" adlı eseri seslendirdi. Orhan Gencebay eserleri bir devlet konservatuvarında ilk defa seslendirilmiş oldu.

Konser sonrasında bir konuşma yapan Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Türker Eroğlu, "Orhan Gencabay, eserlerinde Türk sanat müziği makamlarını kullanmış; Türk halk müziğinin çeşitli özelliklerini eserlerine yansıtmıştır. Bir zaman TRT Radyo ve televizyonlarında yasaklı durumda olan Orhan Gencabay'ın eserleri, başta Arap ülkeleri olmak üzere bütün dünyada Türk Müziği olarak dinlenmekte ve takdir toplamaktadır. Geçmişte Arabesk diye adlandırıp yerilen Gencebay eserleri elit kesimden varoşlardaki insanlara kadar her kesimde dinlenmiştir. Bugün bazı eserleri teknik özellikleri bakımından Türk müziği klasikleri arasında sayılabilir. Her bestekar ve söz yazarı gibi aşk konularına ağırlık veren sanatçı aynı zamanda tasavvufa da yer vermiştir. Kim ne derse desin, Gencebay toplumun nabzını tutmuş ve benimsenmiştir. O bir kilometre taşıdır" dedi.

SAÜ'DE ORHAN GENCEBAY ESERLERİ KONSERİ DÜZENLENDİ
SAÜ'DE ORHAN GENCEBAY ESERLERİ KONSERİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:29:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 10:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?