6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Geyve'de çarşı açılışı

Geyve'de belediye tarafından yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Han Çarşısı törenle hizmete açıldı. 

Fatih Mehmet Sultan Han Çarşısı'nın açılışına Geyve Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır, Alifuatpaşa Belediye Başkanı Kenan Oran, MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Kır, Osmanlı'dan kalma çarşının belediye ve esnaf işbirliğiyle yeniden dizayn edildiğini söyledi. 

Başkan Kır, ayrıca tarihte büyük önemi olan ilçenin adının Gazi Geyve olarak değiştirilmesi için belediye meclisinin bir karar aldığını, bu kararın İçişleri Bakanlığı'na gönderildiğini belirtti. 

Konuşmaların ardından Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır, çarşının düzenlenmesinde katkıda bulunan esnaflar adına Selahattin Tınar'a, Osmanlı tuğrasının yer aldığı bir tablo hediye etti. Belediye ve esnaf işbirliğiyle 50 bin YTL harcanarak yeniden dizayn edilen çarşı, Kaymakam Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kır, Alifuatpaşa Belediye Başkanı Kenan Oran ve MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından açıldı. 

Açılışın ardından vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Pilavdan almaya çalışan vatandaşlar, izdihama neden oldu. Pilav dağıtımından sonra ise yeni yaptırılan su deposuyla isale hattının açılışı yapıldı. 

Burada ise Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincileri Türkiye'den Ahmet Karalı, Güney Afrika'dan Abdurrahman Şadien, Mısır'dan Memduh Cude Saat, İran'dan Hamit Şakir Nejat, yaklaşık 5 bin kişiye Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 16:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?