5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Geyve'de orman yangını

Sakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangınında, 2 hektar alan zarar gördü. 

Nuri Osmaniye köyü mezarlığında temizlik yapan bir şahsın topladığı otları yakması sonucu yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek ormana sıçradı. Yangın nedeniyle çok sayıda mezar zarar gördü. Geyve Orman İşletme Şefliği ve askerlerin müdahalesine rağmen yangın kontrol altına alınamadı. 

Olay yerine gelen Geyve Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, köyde bulunan 18 ile 45 yaş arasındaki erkeklerin yangın söndürme çalışmalarına yardım etmeleri için çağırılmasını istedi. Yapılan anonsla köydeki gençler ellerinde kazma ve küreklerle yangın alanına koştu. Alanın sarp olması nedeniyle Kaymakam Azizoğlu, yangın söndürme helikopteri istedi. Bursa'dan gelen yangın söndürme helikopterinin havadan su boşaltması sonucu yangın kontrol altına alındı.
Kaymakam Azizoğlu, ilk belirlemelere göre yangının mezarlık temizliği sırasında yakılan otlardan çıktığını söyleyerek, "Daha sonra bozuk çamlık alana sıçramış. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 2 hektar alan zarar gördü" dedi. Yangınla ilgili jandarma ekibi soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 14:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?