3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Geyveli köylülerden üst geçit eylemi

KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI

Sakarya D-650 Karayolunda yaşanan ölümlü kazanın ardından köylüler yol keserek oturma eylemi yaptı. Eylem yapan köylülerin üzerine bir sürücü aracını sürmeye çalışınca gergin anlar yaşandı.

Olay, D-650 Karayolu Geyve İlçesi Karaçam köyünde meydana geldi. Evinden kahvehaneye gitmek üzere yola çıkan Ali Kemal Haldız (54) alt geçit yerine ana yoldan karşıya geçmeye çalışınca Bilecik'ten Sakarya istikametine seyir halinde olan Koray Aksoy (31) idaresindeki 34 FV 6474 plakalı otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Ambulansla Adapazarı Toyotasa Hastanesi'ne kaldırılan Haldız kurtarılamadı. Şahsın öldüğünü haber alan Karaçam köyü sakinleri, D-650 Karayolunu trafiğe kapatarak oturma eylemine

başladı. Bölgeye çok sayıda jandarma gelerek önlem aldı. Köylülerin eylemi nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Konvoy arasında bulunan bir sürücü aracını eylem yapan köylülerin üzerine sürünce gerginlik yaşandı. Sürücünün yanına koşan köylüler sürücü ve yanında bulunan yolcuyu tartaklamaya çalıştı. Köylülerin bir kısmı sürücünün boğazına sarılırken bir kısmı aracın kapısını açmaya çalıştı. Jandarmanın müdahalesiyle köylüler arabanın yanından uzaklaştırıldı. Jandarmanın uyarılarına rağmen köylüler sorunlarını anlatmadan yolu açmayacaklarını söyledi.

Alt geçidin sular altında olduğunu anlatan köylüler, yetkililere tepki gösterdi. Köylerin içinden geçen ana yolun işlerini zorlaştırdığını, yapılan alt geçidin sürekli suyla dolduğunu ifade eden köylüler köylerine üst geçit ve yan yol yapılmasını istedi.

Köylüler adına yapılan açıklamada, "Bu güne kadar bu yolda çok fazla kaza yaşandı. Biz alt geçidi kullanamıyoruz. Bize hayvana verilen değer verilmiyor. Alt geçidin içi su dolu dize kadar çamur içerisinde. Kullanılamayacak durumda. Bu yolu yapıyorlar ancak bize yaya yolu yapılmıyor. İmza toplandı milletvekilleri ile görüşüldü ancak bir çözüm bulunamadı. Ekmek almak için bile kaç kilometre yol gidiyoruz. Bize verilen söz tutulmadı. Can güvenliğimiz yok. Biz Karaçam köyüne hizmet olarak sadece bir üst geçit ile yan yol yapılmasını istiyoruz. Burada başka canlar yanmasın" denildi.

Köylüler açıklama yaptıktan sonra yolu trafiğe açtılar.

KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
KÖYLÜLERİN ÜST GEÇİT İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 14:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?