3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Gönül Köprüsü' yolcuları geldi

GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ SAKARYA'DA

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen “Gönül Köprüsü” projesinin üçüncü dönem gezileri başladı. Proje kapsamında ilk iki yıl, 81 ilden 110 bini aşkın öğrenci, gittikleri illerde sevgi bağları ve gönül köprüleri kurdular.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında İzmir'den 200 öğrenci ve 15 öğretmen Sakarya'ya geldi. 19 Haziran Cumartesi akşamı ilimize gelen misafir öğrencileri, Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde Milli Eğitim yöneticileri karşıladı. Gönül Köprüsü öğrencileri kısa bir dinlenmenin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle kendilerini ağırlayacak olan Adapazarı, Arifiye, Akyazı ve Hendek İlçe Milli Eğitim yöneticilerinin rehberliğinde kalacakları okul pansiyonlarına gittiler.

Karşılamada, misafir öğretmen ve öğrencilerle biraraya gelen Gönül Köprüsü Projesi İl Koordinatörü İrfan Sarık ve Milli Eğitim yöneticileri, İzmirli öğrencilere Sakarya'yı en güzel şekilde gezdireceklerini söylediler.

Okulların tatil olmasıyla birlikte başlayan Gönül Köprüsü Proje gezileri kapsamında gelen İzmirli öğrenciler Sakarya'da 5 gün kalacak. 20 Haziran Pazar sabahı başlayan gezide misafir öğrenciler Sakarya'nın tarihi ve turistik bölgelerini gezecekler. Gönül Köprüsü gezilerinin ilk üç günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, son iki günü ise mihmandar aileler tarafından programlandı.

İlköğretim 7 ve 8.sınıflarla, ortaöğretim 9,10 ve 11.sınıf öğrencilerinin katıldığı gezide misafir öğrenciler, Sakarya ile İzmir arasında Gönül Köprüsü kuracaklar. İzmir'li öğrenciler 25 Haziran Cuma sabahı ilimizden ayrılacak.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Sakaryalı 200 öğrenci de 22 Haziran Salı günü Afyonkarahisar'a gidecek. İlçelerden seçilen öğrenciler, Turkcell otobüsleriyle Donatım Öğretmenevi bahçesi'nden sabah saat 08.00'de Afyonkarahisar'a hareket edecek. Sakarya kafilesini İl Milli Eğitim yöneticileri ve öğrencilerin aileleri uğurlayacak.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ SAKARYA'DA
GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ SAKARYA'DA
GÖNÜL KÖPRÜSÜ ÖĞRENCİLERİ SAKARYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 19:22:01
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 22:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?