3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Görme engelli öğrencilere sesli kitap

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE SESLİ KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Sakarya Valiliği, Milli Eğitim ve Arifiye Belediyesi'nin işbirliğiyle 25 görme engelli öğrenciye sesli kitap ile sesli kitap yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül himayesinde başlatılan "Eğitim her engeli aşar" kampanyası kapsamında Sakarya'da Valilik, Milli Eğitim ve Arifiye Belediyesi işbirliği ile görme engelli çocuklar için bir proje başlatıldı. Projenin tanıtım toplantısı Adapazarı AKM'de yapıldı. Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Müftü Sinan Cihan, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, protokol ve görme engelli çocuklar ile ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı bir sunumla başladı. Toplantıda konuşan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, kendisinin de bir eğitimci olarak engellilerin eğitilerek verilen eğitimlerle büyük işler başardığını söyledi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise eğitim camiası olarak engellilerin eğitim konusunda üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından ilköğretim okulları arasında sesli kitap yarışmasında dereceye giren öğrencilere notebook, fotoğraf makinası, mp4 player verildi.

Program çeşitli okullarda okuyan 25 görme engelli öğrenciye sesli kitap verilmesiyle son buldu.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE SESLİ KİTAP HEDİYE EDİLDİ
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE SESLİ KİTAP HEDİYE EDİLDİ
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE SESLİ KİTAP HEDİYE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 16:48:04
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 19:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?