8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

YANAN ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ

Adapazarı'nda yaşadıkları barakada çıkan yangında yanarak can veren 2 çocuk gözyaşları içinde toprağa verildi.

Çamyolu Mahallesi'nde bir barakada çıkan yangında yanarak can veren 4 yaşındaki Zeynep Sude Perçem ve teyzesinin kızı 2 yaşındaki Hazal Akaya'nın cenazeleri, İstanbul Adli tıp Kurumu'nda tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere evlerine getirildi. Cenazeler eve ulaştığında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Son kez çocuklarını görmek isteyen aileler Belediye Cenaze Hizmetleri görevlilerinin izin vermesi üzerine tabutları açtırdı. Tabutların açılmasıyla birlikte ölen çocukların yakınları sinir krizi geçirdi. Yavrusunu ve yeğenini kaybeden, vücudunun bir kısmında yanıklar oluşan anne İnci Akaya, acıya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi.

Helallik verilmesinin ardından cenazeler son yolculuğuna uğurlanmak üzere Çamyolu Merkez Camii'ne götürüldü. Burada hayatlarını kaybeden çocuklar için ikindi namazı sonrasında cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine MHP Adapazarı İlçe Başkanı Ömür Çakar, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Sakarya Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Tanyel, ölen çocukların yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazlarının ardından cenazeler kısa süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Cenaze aracıyla mezarlığa kadar götürülen cenazeler Çamyolu Köyü aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Önceki gün Adapazarı Çamyolu Mahallesi'nde Bülent Perçem'a ait baraka türü evde sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle çıkan yangında Zeynep Sude Perçem (4) ve teyze kızı Hazal Akaya (2) alevlerin arasında kalarak hayatlarını kaybederken onları kurtarmaya çalışan anne İnci Akaya ise yanarak yaralanmıştı.

YANAN ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ
YANAN ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ
YANAN ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ
YANAN ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ
YANAN ÇOCUKLAR TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 16:47:01
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 18:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?