3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Halk Eğitim kursiyerlerine sertifika

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından, 2004-2005 eğitim öğretim döneminde açılan kursları başarıyla bitiren kursiyerlere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene Sakarya Valisi Nuri Okutan, eşi Demet Okutan, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ın eşi Nesrin Duran, vali yardımcıları, milli eğitim yetkilileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mansur Demir, 2004-2005 eğitim öğretim döneminde 247 mesleki ve teknik kurs, 43 sosyal ve kültürel kurs, 53 okuma ve yazma kursu olmak üzere toplam 343 kurs açtıklarını ve bu kurslara 4 bin 256’sı bayan, bin 571’i erkek olmak üzere 5 bin 827 kişinin katıldığını söyledi. Sakarya ili genelinde halk eğitim merkezleri tarafından açılan kurs sayısının 475 olduğunu söyleyen Demir, toplam kursiyer sayısının ise 18 bin 866 olduğunu kaydetti.

Sakarya Valisi Nuri Okutan ise, Sakarya’da el sanatlarının unutulmaya yüz tuttuğunu gördüğünü ifade ederek, "El sanatlarının yaygınlaştırılmasını istiyorum. Bu yıl bunu başaramadık. Ancak önümüzdeki senelerde bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Halk eğitim merkezleri bu konuda öncülük edecek. Yapılan çalışmaların üretime katılması gerek. Halk eğitim merkezleri, bölge sanayinin gelişmesine de katkı sağlayacak" dedi.

Konuşmaların ardından, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursları bitiren kursiyerlere sertifikalarını Vali Nuri Okutan, eşi Demet Okutan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ın eşi Nesrin Duran verdi. Sertifika töreninden sonra kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergi, Vali Okutan, eşi Demet Okutan ve Nesrin Duran tarafından açıldı. Vali Okutan ve beraberindekiler, sergide incelemelerde bulundu. Sergi 4 gün açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 20:57:57
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?