3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Hastane önünde 'hastane' eylemi

Adapazarı Hızırtepe Mahallesi’nde bulunan Yeni Kent Devlet Hastanesi’nin Karaman’da yaptırılan yeni binaya taşınmasını Hızırtepe Mahallesi sakinleri ve esnaflar eylem yaparak protesto etti.

Yeni Kent Devlet Hastanesi’nin, eski adıyla SSK Hastanesi’nin Hızırtepe’den Karaman’da yaptırılan yeni hastaneye taşınması, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Eski hastane bahçesinde toplanan mahalle halkı, esnaf, minibüs ve taksi dolmuş şoförleri hastaneyi geri istediklerini dile getirerek, "Hastanemizi geri istiyoruz", "Bu devran böyle sürüp gitmez", "Sağlığımızla oynamayın", "Verdiğiniz sözleri tutun", "Depremde yıkılmadı. Sizler de yıkmayın" yazılı dövizler taşıyarak, hükümeti protesto etti.

Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Aslan, hastaneyi geri istediklerini belirterek, "Bize hastanenin burada kalacağı sözünü verenler şimdi ortada yoklar. Biz hastanemizi istiyoruz. Karaman’da yaptırılan modern hastaneye karşı değiliz. Ancak buradaki hastane de dursun. Bu hastaneden ekmek yiyen binlerce insan var. Bu araziyi peşkeş çektirmesinler. Biz hastanemizi istiyoruz. Topladığımız binlerce imzayı Sağlık Bakanlığı’na göndereceğiz" dedi.

Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı eylem, vatandaşların alkışlarla hükümeti protesto etmesinin ardından olaysız bir şekilde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 16:27:09
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 16:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Binyamin Günduğ IP: 85.103.231.xxx Tarih : 13.01.2006 17:27:32
Bende bu mahallede oturan bir vatandaş olarak bu durumdan şikayetçiyim çünkü ssk ya gide bilmek için yaklaşık 45dk yol gitmem gerekiyor. Hastane taşınıyor olsabilir burada yanlış olan ta karaman gibi yolu uzak ve ters biryere taşınmasıdır bundan bizde rahatsızız.