5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Hattat Saim Özel'e vefa

Sakaryalı ünlü hattat Saim Özel ölümünün 2. yılında Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Saim Özel'i yakından tanıyan Prof. Dr. Mehmet Erkal, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Yusuf İzzettin Sav ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ünlü hattatı tüm yönleriyle anlattı. 

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından Hattat Saim Özel'e saygı gecesi düzenlendi. Aslen Sakarya'nın Taraklı ilçesinden olan ünlü hattat, dostları tarafından tüm yönleriyle anlatıldı. AKM Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak, Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Erkal, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Hattat Yusuf İzzettin Sav ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman katıldı. 

Prof. Dr. Mehmet Erkal konuşmasında, “Saim Özel gibi yüce ruhlu insanları anmak en insani görevlerdendir. Bütün güzellikler Kur'an'a gönül vermiş insanlarda toplanır. Saim Özel de Kur'an'a hizmet etmiş yüce ruhlu bir insandı. O, hat sanatına gönül vermiş bir insandı. Bana, 'çok sıkıldığım anda kalemimi çıkarır besmele yazarım ve sükûn bulurum' demişti. Saim Özel'in eserleri dünyanın dört bir yanına yayılmış durumdadır. Sakarya böyle bir değeri yetiştirdiği için gurur duymalıdır” dedi. 

"Hat sanatı bizi biz yapan değerlerdendir" diyen Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ise, “İslam kültüründe yazı, iletişim vasıtası olmaktan çıkmıştır. Bir sanat dalı olmuştur. Saim Özel de bu sanat dalına gönül verenlerin başında geliyordu. Müezzinlik yaptığı Nuri Osmaniye Camii'nden Tophane'ye kadar yürüyüp hat hocalarından ders aldı. Saim hocamız gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız ve geleceğe taşımalıyız” şekyinde konuştu. 

Saim Özel'in Taraklılı olduğunu söyleyen Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da, "Saim Özel gibi bir değere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi. Hattat Yusuf İzzettin Sav ise Saim Özel'le yaşadıkları anıları anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 16:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?