5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Havaalanında ölçümler tamamlandı

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, Pamukova Belediyesi'nin öncülüğünde yeniden faaliyete geçecek olan havaalanıyla ilgili çalışmalara hız verildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevlileri Pamukova'ya gelerek işletmeye açılacak havaalanında teknik ölçümler yaptılar.


Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, “Yemek yemiyor, uyku uyumuyoruz. Bu işe baş koyduk. Havaalanını en çabuk şekilde hizmete açmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.


Havaalanı için yasal izinleri alan ANKA Havacılık Şirketi yetkilisi Pilot Vedat Sarıkaya ise, sivil havacılık alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımının yapılacağını belirtti.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevlileri, Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan ve Pilot Vedat Sarıkaya ile havaalanında ölçümler yaparak, kurulması planlanan yönetim binaları, uçuş kulesi, hangarlar, uçak park yerleri ve pistler hakkında görüş alış verişinde bulundular.


Başkan Turan, incelemerin ardından yaptığı açıklamada, "Havaalanı 2 bin 200 dönümlük bir aları kapsıyor. Yıllar önce askeri amaçla kullanılan havaalanını belediyemiz önderliğinde sivil havacılığa açıyor olmaktan mutluyuz" diye konuştu.
ANKA Havacılık şirketi yetkilisi Vedat Sarıkaya da, “Havaalanı uçuş şartlarına son derece uygun. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevlileri de önümüzdeki günlerde ölçüm sonuçlarını bize iletecek. Sonuçlara göre hemen çalışmalara başlayacağız. Buraya 30 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 03:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?