8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

Hayvan üretecileri dert küpü

HAYVAN ÜRETECİLERİ SIKINTILI

Sakarya'nın Erenler ilçesinde kurulan hayvan pazarına yetiştirdikleri dana, süt ineği, buzağı ve düve gibi hayvanlarını köylüler hayvan fiyatlarının ucuzlamasına rağmen satış yapamadıklarını söylediler.

Besiciliğin yeniden canlanması için 2010 yılında başlayan canlı hayvan ithalinin sona ermesi gerektiğini belirten hayvan üreticileri, canlı hayvan ithal etmek yerine besicilerin desteklenmesini isteyerek canlı hayvan üretimi artırılırsa ithalata gerek kalmayacağını kaydettiler.

Türkiye'de canlı hayvan sıkıntısının bir nebze de olsa azaldığını belirten hayvan yetiştiricisi Kamil Mete, “Şu anda yem fiyatları her geçen gün zamlanıyor. Süt litre fiyatı 66 -68 kuruştan bizden alınıyor. Süt fiyatlarının düşeceği söyleniyor. Hayvan kesimi kilosu 14 liraya kadar geriledi. Besicilere yem ve canlı hayvan üretimi konusunda destek verilmesi gerekli” dedi.

Hükümetin desteklerin direk olarak besiciye yansıyacak kararlar alması gerektiğini vurgulayan Söğütlü ilçesi Maksudiye köyünden Kamil Mete, “Canlı hayvan üretim desteklerinin üreticilerimize yansıması halinde canlı hayvan üretiminde artış sağlanır. Canlı hayvan ithalatına rağmen hala et fiyatlarının yüksek olması besicileri olduğu gibi tüketicilerimizi de olumsuz etkiliyor. Canlı hayvan ithalatının Nisan ayına kadar devam etme gibi bir düşünce var. Nisan ayına kadar ithalat devam ederse, biz besiciler önemli oranda sıkıntılar yaşarız” diye konuştu.

HAYVAN ÜRETECİLERİ SIKINTILI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 16:50:00
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 18:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?