5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Hendek doğalgaza kavuşuyor

Sakarya'nın Hendek ilçesi doğalgaza kavuşuyor. İlk etapta D-100 karayolu ile Uludere çayı arasında kalan mahalle ve sokaklara yapılan doğalgaz hattı döşeme çalışmaları tamamlandı. 

Hendek ilçesinde üç ay gibi kısa bir sürede hızlı bir çalışma temposuyla kazı çalışmaları yapılarak doğalgaz boruları döşeme çalışmaları tamamlandı. Hendekliler kısa bir süre sonra doğalgazın verilmesiyle birlikte sıcak bir kış geçirecekler. 

Doğalgaz çalışması yapılan yerlerde incelemelerde bulunan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Kaymakam Harun Kaya, Kaya ile birlikte doğalgaz ana hatlarının bulunduğu basınç odasını gezerek bilgi aldı. 

Başkan İnci, kısa bir süre sonra doğalgazın verileceğini belirterek, “Büyük bir atılım yaparak ilçemize doğalgazın gelmesini sağladık. En ufak bir aksilik olmaması için çalışmalar hassasiyetle yapıldı. Ekiplerin üç ay gibi kısa bir sürede çalışmalarını tamamlamalarıyla ilçemizin yüzde 70'ine doğalgaz hattı döşendi. Bu kış vatandaşlarımız doğalgazın keyfini yaşayacak. Gazın verilmesiyle birlikte hava kirliliği de büyük ölçüde önlenmiş olacak. Kazı çalışmaları yapılan yerlerde, vatandaşların mağduriyetini önlemek için de toprağın yeraltına çökmesiyle birlikte cadde ve sokaklarda kilit parke çalışmalarımız hızla yapılacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 18:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?