3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Hendek'te İsrail mallarına boykot

HENDEK BELEDİYESİ'NDEN İSRAİL'E KINAMA

Hendek Belediyesi Meclis toplantısında İsrail'in yaptığı vahşet kınandı ve İsrail mallarına boykot kararı çıktı

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin başkanlığında toplanan Belediye Meclisi İsrail'in yaptığı vahşeti kınayarak mallarına boykot kararı aldı.

Gündeme ilave edilen madde gereği söz alan MHP'li Belediye Meclis üyesi Muhittin Derman, “İsrail'in insani yardım gemisine yaptığı saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. İsrail'in bu hareketini meclis olarak telin ve protesto edilmesini istiyorum. Buna paralele olarak doğuda artan terör olayları neticesinde şehit olan askerlerimizi de rahmetle anıyor yakınlarına başsağlığı diliyor en yakın zamanda teröristlerin gereken cezaya çarptırılacağını ümit ediyorum. Bu nedenle terör olayını da hem şahsım ve hem parti grubum adına kınıyorum. Akıllarını başlarına almalarını aksi halde milletimizin bu teröristlerin akıllarını başlarına getireceğine gönülden inanıyorum” dedi.

Telin teklifine ilaveten Hendek Belediye başkanı Ali İnci, “Bizlerde gemide ölen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Onlar şehit olmuşlardır. Yine yapılan bu saldırının aynı süreç içersinde gelişmiş olması, Türkiye'mizdeki bütün siyasetçilerimizin ve düşünürlerin köşelerinde belirttiği üzere her iki operasyonunda birlikte yapıldığı fikri ağır basıyor. Bu nedenle gemide ve deniz kuvvetlerimizde şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz, millet meclisimizdeki tüm siyasi parti temsilcilerimizin birlikte karar almış olmalarını, devletimizin bekası için dış güçlere karşı birlik ve beraberlik içersinde almış oldukları o karara el kaldırıp alkışlamış oldukları için meclis olarak teşekkür ediyoruz. İsrail'in Filistinli kardeşlerimize ve sivil toplum örgütü temsilcilerine yapmış olduğu zulmü, eziyeti, haksızlığı, gerçekten alçakça yapılan o saldırıyı hep birlikte kınıyoruz.” diye konuştu.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci mecliste yaptığı konuşma da, sadece kınamanın yeterli olmayacağını dile getirerek, “İsrail mallarının satın alınmaması noktasında birlik olmalıyız” dedi. Belediye Meclisi'nin hazırladığı metin İsrail başkonsolosluğuna, İsrail büyükelçiliğine gönderilmesi kararı mecliste oy birliği ile onaylandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 10:34:02
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 23:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?