3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Hintli Başkonsolos Sakarya'ya hayran kaldı

Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Reena Pandey, Sakarya Valisi Nuri Okutan ve Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ı ziyaret etti.

Hindistan’ın İstanbul Başkonsolusu Reena Pandey, Sakarya Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti. Vali Nuri Okutan, Başkonsolos Pandey’in nezaket ziyaretinde bulunduğunu ve Sakarya ile ilgili bilgileri aktaracağını söyledi. Sakarya’yı çok beğendiğini ifade eden Başkonsolos Reena Pandey, "Sakarya’yı çok temiz ve güzel buldum. Hindistan’daki küçük kasabalara benziyor. Ancak biz sizden temizliği öğrenmeliyiz. Şehriniz çok temiz" dedi.
Hindistan ile Türkiye arasında 2.5 yılda ekonomik alanda büyük gelişim sağlandığını ifade eden Pandey, "Her iki ülke arasında ekonomik alanda büyük bir gelişim var. Her iki ülke arsında yaşanan ekonomik gelişmeler sevindirici düzeyde. Son 2 yıldır Hindistanlı iş adamları İstanbul’da ofis açtılar. Hindistanlı bir firma Çorlu’da 55 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bunların daha gelişmesini istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Hindistan’dan Türkiye’ye 1.01 milyar dolar ihracat yapıldı. Türkiye’den Hindistan’a ise 135 milyon dolar ihracat yapıldı. Türkiye’nin ihracatı çok az bunu artırmalıyız" dedi.

Başkonsolos Reena Pandey daha sonra Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ı ziyaret etti. Başkan Duran, Sakarya’nın, Türkiye’nin en hızlı kalkınan illerinden biri olduğunu ifade ederek, Hindistanlı yatırımcıları Sakarya’ya davet etti.

Başkonsolos Pandey, ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel ilişkilerin de gelişmesini istediğini belirterek, "Hindistan’ın müzik ve dans grupları var. Kültürel ilişkilerin arttırılması için bu gruplarımızdan birini Sakarya’ya göndermek istiyoruz" dedi.

Başkan Duran, Başkonsolos’un bu isteğine olumlu yanıt vererek, Adapazarı’nın kurtuluş şenliklerinin kutlandığı 21 Haziran tarihinde Hindistanlı dans gruplarından birini Sakarya’da görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Başkan Duran, Başkonsolos Pandey’e saat ve Adapazarı kitabı hediye ederken, bayan konsolos ise Duran’a Hint çayı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 17:01:50
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 17:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?