6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Hırsız polis takibinde zincirleme kaza

Sakarya'da bir hırsızlık olayına karıştıktan sonra otomobilleriyle kaçan zanlılar ile polis ekipleri arasında D-100 karayolunda yaşanan kovalamaca sırasında zincirleme trafik kazası yaşandı. Zincirleme kaza sonrası D-100 karayolu savaş alanına dönerken, 2 polis aracı kazada hurdaya döndü. Zanlılardan ikisi kaçmayı başarırken 2 kadın zanlı yakalandı.

Serdivan beldesinde bir hırsızlık olayına karıştıkları belirtilen 4 zanlı, 34 BM 1475 plakalı bir otomobille kaçmaya başladı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince şehir içinde kovalanan otomobil bir süre sonra , D-100 Karayolu'na çıkarak Kocaeli yönüne doğru kaçışını sürdürdü. Tüm ikazlara rağmen zanlılar kaçmayı sürdürünce takibe 2 Bölge Trafik ekibi de katıldı.

Film karelerini aratmayan kovalamaca Sakarya sınırlarını aşarak Kocaeli iline taşındı. 30 km süren kovalamacada polis ekipleri zanlıları İzmit'e bağlı Eşme beldesi çıkışında durdurmayı başardı. Yakalanacaklarını anlayan zanlılar, kaçma teşebbüsünde bulunurken, tam bu sırada İstanbul'dan Adapazarı'na istikametine giden 06 KHV 64 plakalı fuel-oil yüklü tanker ile karşı yönden gelen boru yüklü 81 BG 840 plakalı TIR kafa kafaya çarpıştı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken kaza yapan TIR'ların arasında kalan trafik polislerine ait 2 polis otosu da hurdaya döndü. Kazada bir basın mensubuna ait otomobil ile birlikte toplam 8 araç zarar gördü.

Kazada polislerin araçlarının başında olmamaları olası bir faciayı önlerken zanlılardan ikisi çıkan kargaşadan faydalanarak kaçtı. 2 kadın zanlı ise kıskıvrak yakalandı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. İki kişinin hafif şekilde yaralandığı kaza nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Diğer taraftan kaza sonrası tankerden yola akan fuel-oil itfaiye ekipleri tarafından temizlendi. Kurtarma çalışmalarının ardından karayolu tekrar ulaşıma açıldı. Gözaltına alınan 2 zanlı ise Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Kaçan 2 zanlının yakalanması için çalışma sürüyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 18:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?