3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Hızlı Tren davasında sürpriz CD

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde geçen yıl meydana gelen tren kazasıyla ilgili davada, hazırlanan 3 ayrı raporun birbiriyle çelişkili olması nedeniyle yeniden bir bilirkişi heyeti oluşturularak, raporları incelemesine karar verildi.

Pamukova İlçesi’nde geçtiğimiz yıl meydana gelen hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili duruşmaya bugün devam edildi. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz yargılanan tren şefi Köksal Coşkun, birinci makinist Fikret Karabulut ile 2. makinist Recep Sönmez hazır bulundu.

Duruşmada sanık avukatı Salih Ekizler, TCDD tarafından düzenlenen, yabancı ve Türk bilim adamlarının katıldığı toplantının görüntülerinin yer aldığı bir CD’yi mahkeme heyetine sundu. Ekizler, "CD’deki görüntülerde, Türk ve yabancı bilim adamlarının toplantısını içeriyor. Bu toplantıda bilim adamlarının ortak görüşü, Türkiye’deki rayların alt ve üst yapı bakımından hızlandırılmış trene uygun olmadığıdır. CD’nin incelenmesini istiyoruz" dedi.

Pamukova Sulh Ceza Mahkemesi, Bağımsız Bilim Kurulu ve Meslek Odaları tarafından hazırlanan 3 raporun birbiriyle çelişkili olması nedeniyle yeniden bir bilirkişi heyeti oluşturularak, raporları inceleyip değerlendirilmesine karar verildi. Bunun için Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) 3 kişilik bir bilirkişi heyeti oluşturması talep edildi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:56:38
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 16:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?