7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Hocalı Katliamı kınandı

ÜLKÜ OCAKLARI HOCALI KATLİAMINI KINADI

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Sakarya İl Başkanı Selçuk Ural yayınladığı mesajla Hocalı Katliamını kınadı.

Ural, yaptığı açıklamada, 1992 yılında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan Cumhuriyetinin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan Azerbaycan Türklerinin, 26 Şubat günü Ermenistan'ın 366. Motorize Piyade Alayı tarafından katledildiğini belirterek, “Hocalı, Ermenilerin uzun zamanlar boyu içlerinde biriktirdikleri hasetin, kinin ve intikam duygularının açığa vurulduğu belde ve insanlık dışı bir biçimde işlenmiş toplu bir katliamın gerçekleştirildiği yer olarak tarihin karanlık sayfalarına işlenmiştir. Daha önce Kars, Ağrı, Van ve Erzurum'da atalarının gerçekleştirmiş oldukları katliamlarda kalleşçe uyguladıkları işkence tekniklerini Hocalı'da da tekerrür ettirmişlerdir. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmi açıklamasına göre 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 kişinin ölümlerine neden olmuşlardır. Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karşısında söyledikleri, katliamın boyutunu açık bir şekilde anlatmaktadır. 'Pek çok savaş hikayesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim, ama Hocalı'da ki gibi bir vahşete umarım kimse tanık olmaz.'

Ermeniler çeşitli ülkelerde, atalarının Türkler tarafından katledildiği yönünde başlatmış oldukları kara propaganda, inşa ettirdikleri sayısız anıt ve sık sık bu anıtları ziyaret ederek dünya kamuoyunu baskı altına almaya çalışmaktadır. Tüm bu asılsız suçlama ve haysiyetten yoksun tavırlarına rağmen tarihteki büyük lekelerini, masum ve mağdur pozlarına bürünüp bastırmak için her türlü imkanlarını kullanmaktadırlar. Çok sayıda ülke de buna kayıtsız kalmakla beraber, Ermenilerin asılsız iddialarını yasallaştırarak kabul etmekle gaflet ve riyakarlıklarına ortak olmaktadırlar” dedi.

Yaşanan katliamı unutmanın bir ihanet olduğu düşüncesinde olduklarını ifade eden Ural, “Azerbaycan ve Türkiye; teoride iki devlet, hakikatte ise tek millettir. Bu kara günü dünya kamuoyundaki yanlış algıya rağmen unutmayacak ve unutturmayacağız. Yüreğimizi her defasında daha şiddetli sızlatan bu kara günde, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 16:34:05
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 16:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?