7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Hukuk mücadelesi harç engeline takıldı

SAKARYA’nın Akyazı İlçesi’nde, 2 yıl önce ekonomik krizin ardından üretimine ara verilen ve iflası istenen, bu hafta icra ile yolu satışa çıkacak olan Baysan Kumaş Boya Fabrikası’nın 95 işçisinin alacakları için verdikleri hukuk mücadelesi, 17 bin 500 liralık harç engeline takıldı. İşçilerin 10 milyon lirayı bulan alacaklarını tahsil edebilmeleri için her birinin 184.20'şer lira bulması gerekiyor.

Akyazı’da bulunan Şemsettin Yeşilyurt’a ait Baysan Kumaş Boya fabrikası 2 yıl önce ekonomik krizin ardından üretimine ara verdi. Fabrikanın büyük alacaklısı olan bir bankanın, iflasını istemesinin ardından fabrika icra yoluyla satışa çıktı. Fabrikada çalışan 250 işçiden 95’i, 4 yıllık alacakları ve sosyal hakları olduğunu belirterek satışın durdurulması için Akyazı İcra Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. İşçiler, harç bedeli olan 17 bin 500 lirayı bulamadıkları için fabrikanın satışının iptali için yapılan başvuru kabul edilmedi.

İşçilerin Ankara Barosu’na bağlı avukatı Bülent Özer, duruşma sonunda adliye kapısında bekleyen 95 işçiye kararı açıkladı. İşçilerin hayalleri yıkılırken, avukat Bülent Özer, satış işleminin 4 Kasım’da yapılacağını belirterek, yeniden dava açacak zaman da olmadığını söyledi.

İşçiler, "Bizim bu kadar paramız olsaydı zaten mahkeme kapılarında uğraşmazdık. Biz mağdur olan tarafız. İki yıl çalışmışlığımız var. İki yıl da mahkeme sürecini eklersek dört yıldır maaş alamıyoruz. Fabrika satılsa bile biz işçiler haklarımızı sonuna kadar arayacağız" dediler

Bu arada asıl değeri 25 milyon lira olarak belirlenen fabrikanın, iflasından sonra 9 milyon liraya satışa çıktığı belirtildi
 

...
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2011 Pazartesi 18:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?