6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Hüseyin Kaşkaş'tan engellilere ziyaret

Sakarya'nın Ferizli İlçesi'nde yaşayan engelli gençler, aldıkları eğitimle yaşama kazandırılıyor. 

Ferizli Belediye Başkan'ı Hüseyin Kaşkaş, engelliler günü nedeniyle ilçedeki engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler verdi. Kaşkaş ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, belediye olarak iki yıldır ilçedeki 12 engelli çocuk ve gencin eğitim ve rehabilitasyonlarını üstlendikleri belirti. Başkan Kaşkaş, 12 engelli çocuk ve gencin haftanın bir günü belediye görevlerince evlerinden alınarak yine belediyenin sağladığı araçla iki yıldır Özel Sevgi ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim ve rehabilitasyon hizmeti aldıklarını söyledi.
 
Kaşkaş, engelli gençlerin aldıkları eğitim sonrası bugün yaşama daha sıkı tutunduklarını ve gündelik bazı gereksinimlerini kendi başlarına yerine getirebildiklerini belirterek, “Engelli gençlerimiz aldıkları eğitim sonrası bugün bazı gündelik ihtiyaçlarını kendi başlarına yerine getirebiliyorlar. Hatta bu engelli gençlerimiz arasında aldığı eğitim sonrası bugün normal okullarda eğitim görmeye devam eden var. Ayrıca engelli gençlerimiz eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim görmelerinin dışında, sosyalleşme imkanı da bularak yaşama sevinci kazanmışlardır. Verdiğimiz bu hizmetle belediye olarak yıllardır imkansızlıklar içerisinde engelli çocuğunun eğitimini yaptıramayan ailelerin yükünü paylaşıp, onlarla dayanışma içerisindeyiz” dedi.
 
Başkan Kaşkaş, geçmişte ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Ferizli'de de belediye hizmetleri planlanırken engelli vatandaşların ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulmadığını ifade ederek, "Bu nedenle engelli vatandaşlarımız ulaşımda birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyor. Göreve geldiğimiz günden beri gerçekleştirdiğimiz belediye hizmetlerini engelli vatandaşları düşünerek yapıyoruz. Engelli vatandaşların günlük yaşamlarında engel teşkil eden binalarda da zamanla mimari düzenlemeye gideceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 15:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?