7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

İçme suyu şebekeleri yenileniyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki farklı bölgelerde içme suyu şebekelerinin yenilendiğini kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, yenilenen şebekeler ile kayıp-kaçak oranında ciddi düşüşler sağlandığını söyledi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki bölgelerde içmesuyu çalışmaları sürüyor. Şehir merkezinde ve ilçelerde içmesuyu şebekelerini sürekli yenilediklerini kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Uzun yıllar önce yapılmış ve artık ihtiyaca cevap vermekte zorlanan içmesuyu şebekelerimizi yeniliyoruz. Bu hafta içerisinde Arifiye Hanlı’da, Erenler Merkez Mahalle’de, Hataplı-Işıklar Köylerinde, Karadere Köyünde ve diğer bazı bölgelerde içmesuyu şebeke döşeme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarına devam ettiğimiz şebeke çalışmalarında bugünün ihtiyaçlarından ziyade geleceğin ihtiyaçlarını karşılamasına önem veriyoruz. Bu amaç ile gerçekleştirdiğimiz şebeke yenileme çalışmalarının ayrıca kayıp-kaçak oranını azaltılması açısından da büyük önemi var” dedi.

Su tasarrufu konusunda çok hassas olduklarını da sözlerine ekleyen Rüstem Keleş, “Yenilenen şebekeler sayesinde kayıp-kaçak oranlarında ciddi düşüşler sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2011 Cuma 18:55:34
Güncelleme :18 Kasım 2011 Cuma 19:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet akif gürbüz IP: 78.189.234.xxx Tarih : 24.11.2011 09:23:32

 büyükşehir bunu yaparkende ellerine sağlık içme sularına lağam sularını karıştırmayıda başarıyor