7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

İftar dönüşü feci kaza

TEM Otoyolu Sakarya mevkiinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişi öldü. 8 kişi yaralandı.

Kaza, Hendek Hamidiye köyü yakınlarında meydana geldi. Düzce de katıldıkları iftar sonrası Sapanca’ya doğru yola çıkan Tevfik Çakıroğlu (34) idaresindeki 54 SA 209 plakalı otomobile aynı istikamete seyir halinde bulunan Sezai Oral(45) idaresindeki BQ 340 LD yabancı plakalı cip arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolünü kaybeden otomobil defalarca takla attıktan sonra emniyet şeridi üzerinde ters döndü. Aşırı hızlı olduğu iddia edilen gurbetçi ailenin cipi ise kaza yerinden yaklaşık 500 metre uzakta bariyerlere çarptı.

Kaza sonucu otomobil sürücüsü Tevfik Çakıroğlu’nun annesi Melike Çakıroğlu (61) olay yerinde hayatını kaybetti. Eşi Reyhan (33), oğlu Harun Mert (1), yeğeni Tuana (20), teyzesi Melek Eraslan (62) ile Cip’te bulunan Emine Oral (40), Şükrü Oral (26), Mehmet Can Oral (7) ve Gülsüm Çelik (65) yaralandı.

Ters dönen otomobilde sıkışan yaralılar Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye daire başkanlığına bağlı ekiplerin uzun çalışmaları sonucu çıkarıldı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Sağlık ekipleri kalbi duran Reyhan Çakıroğlu'nu hayata döndürmek için olay yerinde uzun süre çaba harcadı.

Akyazı Devlet Hastanesi, Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi ve Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesine kaldırılan yaralılardan Reyhan Çakıroğlu ile oğlu Harun Mert yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Melek Eraslan’ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaza sonrası aile fertlerini kanlar içinde gören sürücü Çakıroğlu sinir krizi geçirdi. Acılı sürücüyü Jandarma sakinleştirmeye çalıştı. Cip’in sürücüsü Sezai Oral ise gözaltına alındı. Kaza nedeniyle otoyol İstanbul istikametine trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.
 

...
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2011 Pazar 09:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?