7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

İğne oldum yürüyemez hale geldim

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde bir hafta önce bel ağrısı şikayetiyle Karasu Devlet Hastanesi'ne giden 35 yaşındaki Ayhan Özdemir, burada kendisine verilen iğneyi sağlık ocağında yaptırdıktan sonra sol ayağının üzerine basamadığını ve yürüyemediğini söyledi.

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde bir hafta önce bel ağrısı şikayetiyle Karasu Devlet Hastanesi'ne giden 35 yaşındaki Ayhan Özdemir, burada kendisine verilen iğneyi sağlık ocağında yaptırdıktan sonra sol ayağının üzerine basamadığını ve yürüyemediğini söyledi. Başka bir hastane raporuna göre yapılan iğnenin kalça ve uyluk bölümünde sinir yaralanmasına neden olduğu ileri sürülürken, Ayhan Özdemir'in şikayeti üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Karasu İlçesi'nde mobilyacı olan 3 çocuk babası Ayhan Özdemir bir hafta önce bel ağrısı şikayetiyle Karasu İlçe Devlet Hastanesi'nde muayene olduğunu ve buradan verilen iğneleri sağlık ocağında vurdurmaya başladığını söyledi.

Ancak daha sonra bir ayağının üzerine basamadığını anlatan Özdemir, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini söyleyeek olayı şöyle anlattı: "'Bel ağrısı şikayetiyle Karasu Devlet Hastanesine gittim. Verilen iğnelerle Yalı Mahallesi'ndeki sağlık ocağına gittigimde buradaki hemşire iğneyi yaptıktan sonra canım çok yandı. Ayağımın üzerine basamamaya başladım. İki gün sonra da şiddetli ağrılar devam edince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hatanesi'ne gittim. Burada doktorlar kalçadan iğne yaparken hemşirenin kalça ve uyluk bölümünde sinirleri zedelediğini söylediler. Yeşil recete ile 6 aylık rapor verildi. Ayağımın üzerime basamıyorum. Bu da 5-6 ay sürecekmiş."İğne yapılan sol ayağının üzerine basamadığını söyleyen Özdemir "Siddetli ağrılar çekiyorum. 100 metre yürüyorum hemen arkasından sancılar çekiyorum. Bir kişinin yardımı olmadan adım atamıyorum" dedi. Ayhan Özdemir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin verdiği roporu da göstererek hem Cumhuriyet Savcılığı'na, hem Sağlık Müdürlüğü'ne şikayşette bulundu. İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş da iğneyi yapan hemşire ve sağlık ocağı ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma açıldığını söyledi


 

...
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2011 Cuma 10:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?