3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

İHH gönüllülerinden Toçoğlu'na ziyaret

YARDIM GEMİSİNDE BULUNAN SAKARYALI GÖNÜLLÜLER BAŞKAN TOÇOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Mavi Marmara Gemisi'yle Gazze'ye yardım götüren gönüllüler arasında yer alan Sakaryalı İsmail Yılmaz, Mehmet Şimşir ve Esra Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret ederek, yaşadıklarını anlattılar.

İHH Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Alemdaroğlu, Mavi Marmara Gemisi'yle Filistin'e yardım götüren gönüllülerden olan İsmail Yılmaz, Mehmet Şimşir, Esra Çelik ve İHH gönüllüleri Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gemide yaşananları Başkan Toçoğlu'na anlatan İsmail Yılmaz, kötü muameleye maruz kaldıklarını söyledi. İsmail Yılmaz, “İnsani amaçlarla Gazze'deki kardeşlerimize yardım götürmek için bilindiği gibi gemilerle yola çıkmıştık. Fakat İsrail askerlerinin anlaşılamaz tutumlarıyla karşı karşıya kaldık. Gemimize saldırdılar. Gerçek mermi kullanarak arkadaşlarımızı öldürdüler. Birçok arkadaşımız yaralandı. Gemimizi ele geçirdiklerinde de çok kötü muamelede bulundular. Çok kötülük yaptılar, çeşitli işkenceler yaptılar. Özellikle üzerimizde psikolojik baskı kurmak için uğraştılar. Bütün dünyanın gözü önünde yaşanan bu olaylar, bütün insanlığın sınavıdır” dedi.

Yardım gönüllülerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Zeki Toçoğlu ise İsrail devletinin büyük bir hata yaptığını söyledi. Başkan Zeki Toçoğlu, “Mavi Marmara ve diğer gemiler yola çıktığında aklımız hep sizdeydi. Kalbimiz hep sizinle birlikte attı. Hep dualarımızdaydınız. Sizlerin bu ziyareti vesilesiyle, bu ulvi yolculukta hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Ayrıca yaralı kardeşlerimiz de inşallah kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. İsrail devleti gerçekten çok büyük bir yanlış yaptı. İşlenen bu insanlık suçu hiçbir zaman unutulmayacaktır. İnsanlığa kastedenler mutlaka kaybedeceklerdir. Sizler bütün dünyaya insanlığı yüksek bir sesle haykırdınız. Hepinize aslında minnet borçluyuz. Bu nazik ziyaretinizden dolayı da hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARDIM GEMİSİNDE BULUNAN SAKARYALI GÖNÜLLÜLER BAŞKAN TOÇOĞLU'NU ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 16:06:03
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 23:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?