3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

İhracat şampiyonları ödülle gururlandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Sakarya’da ihracat şampiyonu olan firmalara ödül verildi. ATSO tarafından Tuna Tan Tesisleri’nde organize edilen toplantıda, Sakarya’da 2004 yılında yaptıkları ihracat ile dereceye giren firmalara ödüllerini Sakarya Vali Nuri Okutan, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran tarafından verildi.

Sakarya’da ve Türkiye’de ihracat birincisi olan Toyata Otomobil Fabrikası’nın ödülünü Sakarya Valisi Nuri Okutan Genel Müdür Kazuhiro Kobayashi’ye verdi. İkinci olan Federal Mogul Sapanca Segman ve Gömlek Üretim Tesisleri A.Ş. adına İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Hürel’e ödülünü Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran verdi.

Üçüncü sıradaki Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ödülünü ise Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Oğuz Çelik, Dördüncü sıradaki Arma Filtre Sistemleri Sanayi’nin ödülünü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Beşinci sıradaki İstanbul Fındık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ödülünü TİM Başkanı Oğuz Satıcı verdi.

Törende bir konuşma yapan TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Sakarya’nın Toyota ile birlikte anılmaya başladığını ifade ederek, Sakarya’nın kendi değerlerine sahip çıkarak büyümesi gerektiğini söyledi. ATSO Başkanı Erol Öztürk ise, Sakarya’nın parlayan bir il olduğunu kaydederek, iş adamlarını yatırıma davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 14:46:51
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 12:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?