3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

İİB Fakültesi'nde devir teslim

SAÜ İİB FAKÜLTESİ'NDE DEKANLIK DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine atanması nedeniyle, Fakülte'de Dekanlık devir teslim töreni yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Fen bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Harun Taşkın ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanları'nın da hazır bulunduğu törende Prof. Dr. Engin Yıldırım Dekanlık görevini, göreve vekaleten atanan Prof. Dr. Salih Şimşek'e devretti. Dekan vekili Prof. Dr. Salih Şimşek, 7 yıldan beri Dekanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Engin Yıldırım'a Fakülte'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, hem sevinci hem de üzüntüyü birada yaşadıklarını belirterek, “Üniversitemiz ülkemizin en yüksek yargı organına bir üye gönderdi. Bundan mutluluk duyuyoruz. Ancak değerli bir bilim insanının üniversitemizden ayrılması da bize üzüntü veriyor. Prof. Dr. Engin Yıldırım her zaman üniversitemizin entelektüel yüzünü sergilemiştir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin yeniden yapılanmasında Türkiye'ye örnek olabilecek bir değişimin gerçekleştirilmesine önemli katkıları olmuştur. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Dekan vekilliğine atanan Prof. Dr. Salih Şimşek'e de yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise yaptığı konuşmada Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın olaylara her zaman objektif bir bakış açısıyla yaklaştığını belirterek, Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine atanmasından dolayı kutladı, Prof. Dr. Engin Yıldırım ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Salih Şimşek'e yeni görevinde başarılar diledi.

SAÜ İİB FAKÜLTESİ'NDE DEKANLIK DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 13:19:05
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?