3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

İlk ithal hayvanlar geldi

İTHAL HAYVANLAR

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ithal edilen 16 bin canlı hayvandan 88 tanesi Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası'na teslim edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Macaristan ve Uruguay'dan ithal etilen canlı hayvanlardan ilk parti Türkiye'ye giriş yaptı.

Macaristan'dan 3 TIR'la getirilen 88 adet Smental, Limuzin ve Şarole cinsi 88 adet canlı hayvan Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası'na indirildi. Bakanlık tarafından yapılan ithalat ile 8 bin adet Macaristan'dan 8 bin adet Uruguay'dan olmak üzere 16 bin adet canlı hayvan Türkiye'ye gelecek.

Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya ve kurum yöneticileri, Macaristan'dan gelen ilk ithal hayvanları inceledi. Hayvanlar 24 saat bekletildikten sonra kombinada kesilerek etleri pazara sunulacak. Ortalama 572 kilo ağırlıkta olan bir hayvanın 350 kilogram et vereceği belirtildi.

Et Balık Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya, Macaristan'dan 88 adet ilk ithal hayvanların geldiğini belirterek, "16 bin ithal hayvanın ithalatı başladı. Sakarya kombinasına 5 bin hayvan gelecek. Ayın 14'ünde besi materyali etçi ırk ihalesi yapılacak. 6-10 aylık 170-280 kilogram ağırlıktaki hayvanlar besicilere verilecek" dedi.

İTHALAT ÇÖZÜM DEĞİL

Et Balık Kurumu kombinasında ithal hayvanlara bakmaya gelen besici Mehmet Adıgüzel, hayvan ithalatına karşı olduklarını belirterek, "Bundan ülke hayvancılığı ne kazanacak ne kaybedecek. Bundan üretici ne kazanacak tüketici ne kazanacak. Tüketici lehine ilk etapta az bir şey olabilir. Ama bundan ülke olarak kaybedeceğiz. İthalat çözüm değil" diye konuştu.

İTHAL HAYVANLAR
İTHAL HAYVANLAR
İTHAL HAYVANLAR
İTHAL HAYVANLAR
İTHAL HAYVANLAR
İTHAL HAYVANLAR
İTHAL HAYVANLAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 12:05:02
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 19:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?