7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

İlköğretim öğrencisinden ilginç proje

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİNDEN YENİ BULUŞ

Adapazarı Nuri Bayar İlköğretim Okulu öğrencisi Efe Can Ayhan, sinema salonlarında film kopyalanmasını engellemek için geliştirdiği "korsan savat" sistemi ile korsanlığın önüne geçiyor.

Nuri Bayar İlköğretim Okulu 8-C sınıfı öğrencisi Efe Can Ayhan arkadaşı ile sinemada Eyvah Eyvah filmini izledikten sonra ortaya çıkan filmin korsan CD'lerin piyasada satışa çıkması nedeniyle düşündüğü bir projeyi hayata geçirdi. Ayhan, sinema perdesinin arkasına sadece kamera ya da cep telefonunun algılayacağı parlak ışık yayan intrelat entegreleri yerleştirdi. Bu düzenek sayesinde sinema salonunda film perdede oynatılırken parlak ışık yayan dalga kamera çekiminde film yerine beyaz bir görüntü kaydederek filimin kopyalamasının önüne geçiyor

Nuri Bayar İlköğretim Okulu üçüncü geleneksel Bilim Şenliğinde yaptığı projeyi sergileyen Ayhan, "Eyvah Eyvah filmi, vizyona girer girmez korsan filmi çıkmıştı. Arkadaşlarla konuştuk düşündük intranetleri öğrendim. Elektrik akımı ile sinema perdesine çarpı şekli ile onu monte ettim perdede oynayan film karşıdan kamera ile çekimi yapılırken yaydığı beyaz ışık filmin kopyalanmasını engelliyor. Fikri bulana kadar önemli bir aşama ile bu korsan savar projesi ortaya çıktı. Bu sistem çok ucuz ve sağlıklı bir sinema perdesine 150 TL gibi bir masrafla korsanlardan kurtulurlar böylece yeni vizyona giren bir filmi kopyalamak mümkün olamaz"

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİNDEN YENİ BULUŞ
İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİSİNDEN YENİ BULUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 19:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?