6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

İmar planı için bilgilendirme toplantısı

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1/25.000 ölçekli imar planı çalışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Abasıyanık Sanat Merkezi'nde (ASM) düzenlenen toplantıda konuşan Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, 1/25.000 ölçekli imar planını bir kentin anayasasının hükmüne benzeterek, "Bu plan gerçekleştirildiğinde şehrimizin 20 yıl sonrasını çok rahat bir şekilde görebileceğiz. Bu plan bir kentin geleceğinin anayasasının hükmünü taşımaktadır" dedi. Duran, söz konusu projenin uzun vadede sonuç vereceğini belirterek, tüm şehir halkından bu konuda sabırlı olarak hareket etmelerini istedi. Duran, imar planı kapsamında kentleşmenin kontrol altına alınarak sağlıklı bir yerleşim planı oluşturulmak istendiğini belirterek, Adapazarı'nın bu imar planıyla bölgedeki bir çok ile örnek olacağını ifade etti. Duran, "Bu plan gerçekleştirildiğinde şehrimizin 20 yıl sonrasını çok rahat bir şekilde görebileceğiz. Bu plan bir kentin geleceğinin anayasasının hükmünü taşımaktadır. 

Öyle bir anayasa hazırlayalım ki bundan sonra bu kente gelecek olan herkes bu anayasaya göre kente hizmet versin ve bu doğrultuda kentin geleceği daha aydınlık ve huzurlu olsun. Bu imar planına sivil topum örgütlerinin de katkıda bulunması gerek. Ancak bu katılımlar 1 ile 5 ile sınırlı kalmamalı. Hangi sivil toplum kendisini bu konuda sorumlu hissediyorsa bu platforma katılabilir ve düşüncesini özgürce ifade edebilir. Herkesin fikrine ihtiyacımız var" diye konuştu. 

Hollanda Delft Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Teake De Jong ise, Adapazarı'nın sürekli olarak göç alan bir şehir olduğunu belirterek, özellikle doğu illeri ve Batı Marmara Bölgesi'nden aldığı göçler sonucunda 2030 yılında şehrin nüfusunun 2 milyonu aşabileceğini kaydetti. De Jong, şehirde ciddi bir imar planı yapılmadığı takdirde, en kötü senaryoya göre olası bir depremde 200 bin kişinin hayatı kaybedebileceğini belirterek, "Bilimsel yöntemlerle kentleşme olgusunu yeniden gözden geçirmemiz ve alacağımız sorumlulukların farkına vararak çok ciddi bir imar planını hemen devreye sokmamız gerekiyor. Bu plan sürerken bile şehri yine bilimsel olarak gözetlemeli, planı yeni gelişmelere göre ayarlamalıyız" şeklinde konuştu. 

Toplantıda Hollanda Delft Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Güney, Jeodezi ve Fotogrametri Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanı Çağlar Kotaoğlu ve Yüksek Şehir ve Bölge Plancısı Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adapazarı Büyükşehir Belediyesi 1/25.000 Ölçekli İmar Planı Proje Danışmanı Saffet Atık, birer konuşma yaparak, proje çalışmaları kapsamında yapılan son tespitler hakkında bilgiler vererek proje hakkındaki görüşlerini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 16:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?