7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

İşçi konteynerlerinde yangın

Sakarya'nın Geyve ilçesindeki HES inşaatında  bulunan işçi konteynerlerinde yangın çıktı.

Gece 00:30 sıralarında, yatakhanelerin bulunduğu iki konteynerde işçilerin uyuduğu an çıkan yangında kokuya uyanan bir işçinin arkadaşlarını uyandırması bir faciayı önledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı  çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangın 1 saatlik çalışmayla söndürüldü. Konteynerlerde işçi sayısının  fazla olması sebebiyle yangın yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Dumandan etkilenen 56 yaşındaki Aziz Yılgın tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen habercilere yangını anlatan bir işçi "Önce koku ve duman geldi, bizde kokuya uyandık daha sonra birdenbire parladı. Allah'a şükür yaralı yok ama bir arkadaşımız anahtarlarını almak için geri girdiğinde dumandan etkilendi şu an ambulansta. Yangına ilk müdahaleyi biz yaptık beton mikserleri ile su  getirdik. Konteynerlerde iki blok halinde 30 kişiden toplam 60 kişi  kalıyor. İlk müdahaleyi yapmasaydık yangın çok daha büyür buralar kalmazdı" dedi.

Yangının odalarda kullanılan elektrikli ısıtıcılardan çıkmış  olabileceği belirtildi. Yangın sonrası işçilere ait eşyalar yandı.  İki konteynerin kullanılamaz hale geldiği görüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2011 Pazartesi 09:32:24
Güncelleme :21 Aralık 2011 Çarşamba 23:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?